Best in Europe

We zijn ontzettend trots dat Friesland de top 3 van Best in Europe heeft gehaald – de hoogste notering ooit van een Nederlandse bestemming in deze lijst.

Sara van Geloven, hoofdredacteur van Lonely Planet

Lonely Planet heeft Friesland verkozen tot nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018. Dat heeft de meest toonaangevende reisgids ter wereld vandaag bekendgemaakt. Een unicum voor Nederland want nog nooit eindigde een bestemming in ons land zo hoog op deze beroemde lijst. De eer is mede te danken aan het Friese Waddengebied, onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst.  

Friesland heeft alleen het Italiaanse Emilia-Romagna en het Spaanse Cantabrië boven zich in de ‘Best in Europe’ lijst. Volgens Lonely Planet wordt de provincie regelmatig over het hoofd gezien door (internationale) bezoekers en wordt het vaak overschaduwd door de bekendere steden in de Randstad. Onder andere de bruisende hoofdstad Leeuwarden, het uitgestrekte landschap en natuurlijk de Friese Waddeneilanden waren de doorslaggevende factor voor deze hoge notering. Ook het feit dat Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad van Europa is wordt uitgebreid geprezen. De schrijvers van Lonely Planet reizen al vijfenveertig jaar de wereld rond om bijzondere reisbestemmingen te ontdekken. Best in Europe 2018 is de zesde editie van de spraakmakende lijst met Europa’s verborgen parels.

QUOTE UIT PERSBERICHT LP

Sara van Geloven, hoofdredacteur van Lonely Planet magazine in Nederland: “We zijn ontzettend trots dat Friesland de top 3 van Best in Europe heeft gehaald – de hoogste notering ooit van een Nederlandse bestemming in deze lijst. En het is een verdiende plek; niet alleen wordt er dit jaar uitgepakt met fenomenale Culturele Hoofdstad-evenementen, maar de provincie barst ook nog eens van natuur waar je je even helemaal terug kunt trekken. Met de Friese meren, uitgestrekte velden én natuurlijk de idyllische Waddeneilanden is Friesland wat mij betreft een van de meest onderschatte reisbestemmingen in Nederland.”

  • Unieke Hotspots

  • Ontdek de Wadden

  • Volg ons nu

Bekijk hier de video van Schiermonnikoog