Laat zien hoe duurzaam jouw onderneming is!

Staat jouw onderneming op de website van Visit Wadden? *verplicht

Zeven pijlers voor een circulaire economie

We werken ernaar toe om het terrein zo in te richten, zodat een brede diversiteit van planten en dieren zich bij ons thuis voelt. Onkruid mag, er zijn bosjes op verschillende hoogten en chemische middelen vermijden we. We beogen de band tussen bezoekers en de natuur te versterken. 

Ik versterk de biodiversiteit met mijn onderneming *verplicht

We streven zo slim mogelijk om te gaan met water. Enerzijds door op zelf water te besparen en anderzijds door bezoekers te stimuleren om water te besparen. We leggen waterbesparende systemen aan, we benutten waar mogelijk regenwater en hergebruiken afvalwater.

Ik ga op een duurzame wijze om met water *verplicht

We willen gebruik maken van materialen die geen negatieve impact hebben op de natuur. De gebruikte materialen zijn zoveel mogelijk biologisch afbreekbaar, gaan lang mee en ze kunnen in de toekomst worden hergebruikt. De natuur heeft voldoende tijd om onttrokken grondstoffen weer aan te vullen.

Ik (her)gebruik materiaal die geen negatieve impact heeft op de natuur *verplicht

We realiseren ons dat onze fysieke en mentale gezondheid verbonden is met die van de planeet en van onze menselijke waarden. Daarom willen we optimaal zorg dragen voor een gezonde en veilige plek voor onze werknemers, onze omgeving en onze gasten. We dragen zorg voor basisbehoeften als voldoende bestaanszekerheid, bescherming, genegenheid, begrip, ontspanning en de mogelijkheid om te spelen en creativiteit te uiten. 

Met mijn onderneming versterk ik gezondheid en welzijn *verplicht

We streven ernaar om alleen gebruik te maken van duurzame energiebronnen zoals zon, wind en water en zetten deze zo efficiënt mogelijk in, zodat er geen energie verloren gaat.

Ik maak gebruik van duurzame energiebronnen *verplicht

We hebben oog voor culturele diversiteit en zorgen actief voor gelijke kansen. Ieders talent telt, we luisteren en vertellen onze mening met respect voor elkaar. We hebben oog voor de mens, identiteit en geschiedenis. We dragen bij aan het (behoud van) cultureel erfgoed en maken gebruik van lokale producten. 

De maatschappij en cultuur versterk ik met mijn onderneming *verplicht

We gebruiken geld om dat wat echt van waarde is te versterken. We zoeken naar manieren om duurzame impact te maken op mens, maatschappij en milieu, hier en nu en op het leven elders of later op deze planeet. We dragen bij door te investeren in schone lucht, minder CO2, meer biodiversiteit of door bijvoorbeeld goede gezonde werkplekken te bieden. 

Ik zie geld als een middel om sociale en ecologische waarde te creëren *verplicht
Ik onderschrijf het gedachtengoed van Unesco Werelderfgoed Waddenzee *verplicht

Lees hier meer over het gedachtengoed van Unesco Werelderfgoed Waddenzee en de drie Uitzonderlijke Universele Waarden (OUV’s).

* Velden met een asterisk zijn verplicht.

Groene ondernemers - Deze ondernemers gingen je voor!

Visit Wadden voor ondernemers - Verder lezen? Bekijk ook deze tips!

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.