September evenementenmaand

Wat heb je daar als organisatie aan?

We verwachten landelijke aandacht en extra bezoekers, doordat de landschapstriënnale in ons gebied neerstrijkt. Daarnaast wordt de september evenementenmaand ondersteund door alle Waddenkustgemeenten en provincies. Als organisatie kun je aanhaken door een eigen evenement te organiseren. Dat mag klein en éénmalig zijn, maar kan ook groter en verdeeld over meerdere dagen of weken zijn. Zolang het maar voldoet aan de volgende richtlijnen:

  1. Je aanbod vindt plaats in de maand september 2023, aan de Waddenkust van Noord-Holland, Friesland of Groningen.
  2. Het aanbod is in die maand te beleven of start dan voor het eerst.
  3. Je aanbod is gebaseerd op één van deze thema’s: natuur, landschap, kunst, cultuur, streekproducten, geschiedenis en samenleving.
  4. Het aanbod verstoort de natuur niet.

Extra aandacht voor jouw aanbod

Wanneer je aanbod voldoet aan de voorwaarden, nemen wij deze op op een speciale pagina, met daarop alle activiteiten verzameld. Daarnaast wordt er in augustus een evenementenkalender gedrukt en verspreid door het hele gebied. Je evenement krijgt ook in die gedrukte versie een vermelding, zodat bezoekers je weten te vinden. De september evenementenmaand wordt uitgelicht met behulp van persberichten, een online campagne via de Visit Wadden social media, nieuwsbrieven en online advertenties. Je lift dus mee op alle uitingen.

Voorbeelden van aanbod
Het aanbod kan heel divers zijn. Denk aan wandel- en fietsroutes, exposities, evenementen, lezingen, seminars, voorstellingen, festivals, proeverijen, open dagen of speciale uitjes. Twijfel je of jouw aanbod voldoet? Mail dan naar info@visitwadden.nl en we kijken met je mee.

Aanmelden van jouw aanbod

Via ons speciale formulier kun je jouw evenement aanmelden. Geheel gratis! Heb je dat gedaan? Wij nemen jouw aanvraag in behandeling en zetten het - na goedkeuring - op de speciale landingspagina van de Landschapstriënnale 2023. De landingspagina met daarop álle evenementen gaat in juni 2023 live.

Bedankt voor je aanmelding, we maken er een mooie evenementenmaand van aan de Waddenkust!

Meld je evenement hier aan

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.