Op naar een duurzaam Waddengebied

De Waddenzee: een grensoverschrijdend gebied boordevol, ongerepte natuur. Niet voor niets sinds 2009 UNESCO Werelderfgoed. Het is ontzettend belangrijk dat we goed omgaan met dit bijzondere gebied. Daarom is de duurzame ambitie van Visit Wadden opgericht; en jij kan hier deel vanuit maken! Met de duurzame ambitie willen we meer aandacht geven aan ondernemers uit het Waddengebied die duurzame stappen zetten. Help je mee aan de verduurzaming van het Waddengebied?

Over de duurzame ambitie

Ondernemingen kunnen op onze website een vermelding van hun onderneming krijgen. Wanneer zij kunnen aantonen dat ze duurzaam ondernemen, krijgen zij het groene icoon achter de naam wat staat voor duurzaamheid. Aan de hand van dit groene icoon kunnen bezoekers van het Waddengebied zien of een onderneming rekening houdt met haar leefomgeving. Wat levert dit jou als ondernemer op?

  • Meer zichtbaarheid op diverse pagina's van onze website
  • Meer zichtbaarheid op onze sociale media kanalen (Instagram, Facebook, LinkedIn)
  • Een interview over duurzaamheid dat terugkomt in onze B2B en/of B2C nieuwsbrief

Hoe komt dit eruit te zien? - Camping Het Bos Roept

Via deze link kom je terecht op de pagina van Camping Het Bos Roept. Gidus heeft zich reeds aangesloten bij ons en laten zien dat ze met hun camping duurzame stappen zetten. Dit is een voorbeeld van hoe de vermelding eruit komt te zien. Achter de naam vind je het groene icoon, dan een korte omschrijving van de onderneming en daaronder de duurzame stappen die de onderneming heeft gezet. Verder kunnen ondernemers hun foto’s en praktische informatie kwijt. 

Ik wil meedoen!

Om uitgelicht te worden als duurzame onderneming moet een onderneming aantonen dat ze duurzaam ondernemen. Dit kan door het aanmeldformulier in te vullen. De kenmerken voor duurzaam ondernemen zijn opgesteld in samenwerking met Circulair Fryslân, dit is een afgeleide van de Sustainable Development Goals van de VN.

Help je mee aan de verduurzaming van het Waddenzee Unesco werelderfgoed? 

Ik doe mee!

Deze ondernemers gingen je voor

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.