Voorbeeldreizen

De Wadden zijn bijzonder. Weer, wind en water creëren hier steeds een nieuw landschap. Een zeebodem die kaal lijkt blijkt juist vol leven te zitten. Neem de tijd, kijk om je heen en ontdek hoe mooi de Wadden zijn. Juist in dit bijzondere gebied worden ontdekken, ervaren en onderzoeken beloond. En dat kan op ontzettend veel manieren. Om je een idee te geven van de mogelijkheden hebben we een aantal inspirerende voorbeeldreizen samengesteld. Ben je op zoek naar iets anders? Wij helpen je graag met het samenstellen van een programma dat past bij jouw wensen. 

 • Algemene voorbeeldreis

  Welkom in het jouw inspiratiegebied: de Nederlandse Waddenzee! 

  Algemene voorbeeldreis Buitendijks Holwerd
 • Werelderfgoed

  Van het dynamische getijdengebied buitendijks met zijn kwelders en droogvallende wadplaten tot het open polderlandschap binnendijks met zijn uitgestrekte weilanden en akkers, voormalige zeeweringen, historische kerken en boerderijen; er is meer dan genoeg te beleven in Waddenzee Unesco Werelderfgoed.

  Werelderfgoed
 • Watererfgoed

  De Wadden zijn de bakermat van het Nederlandse waterbeheer. Een reis door een fascinerende geschiedenis: van de terpen tot de nieuwe Afsluitdijk en de Vismigratierivier.

  Watererfgoed
 • Smaak van de Wadden

  Op ontdekkingstocht naar lokale specialiteiten uit het Waddengebied. Geniet van wat het tij brengt. De pioniersplanten van de kwelder, de schelpdieren die bij eb voor het oprapen liggen, de vis van de duurzame vissers op het Wad en, desgewenst, het vlees uit de natuurgebieden.

  Smaak van de Wadden
 • Militair Erfgoed

  Reis mee langs de indrukwekkende restanten van de Atlantikwall in het waddenkustgebied. Bekijk de bunkers, stellingen en loopgraven en beleef dit oorlogsverleden tijdens een 3-daagse spannende zoektocht door Noord-Holland en Friesland.

  Militair Erfgoed

Ontdek ook

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.