Waarom de Wadden?

Ontdek hoe bijzonder het Waddenzee Unesco Werelderfgoed is. Dit grootste getijdengebied ter wereld biedt namelijk fantastische mogelijkheden voor een unieke vakantie. Of je nou gezellig reist met je hele familie of juist op zoek bent naar wat tijd voor jezelf. Ga eropuit en kijk om je heen. De Wadden zullen je altijd rijkelijk belonen. Ervaar de stilte, bewonder de sterren in een echt donkere nacht of loop over de bodem van de zee. Zie hoe de zeehonden op de zandbanken wachten en kijk je ogen uit bij de duizenden trekvogels die snacken op het Wad. Kom de Wadden ervaren, het hele jaar door. 

Activiteiten

Dansen op een festival, kitesurfen bij de afsluitdijk of juist met de kinderen naar de zeehonden in Pieterburen. De Wadden bieden voor elk wat wils. Of je nou lekker actief bezig wilt zijn of gewoon even wilt relaxen. Waddenzee Unesco Werelderfgoed biedt tal van inspirerende activiteiten Maak een wandeling over de dijk, bezoek een van de vele musea of ga winkelen in een van de gezellige dorpjes. Je hoeft je geen moment te vervelen. 

Accommodaties

De Wadden bieden talloze bijzondere manieren om de nacht door te brengen. Bijvoorbeeld in een van de prachtige hotels, pensions of sfeervolle bed and breakfasts. Slaap je liever te midden van de natuur? Er is ook een ruim aanbod aan grotere en kleine campings. Of slaap een keertje aan boord van een schip. Wat je ook kiest, een overnachting in het Waddenzee Unesco Werelderfgoed is een onvergetelijke ervaring.

De smaak van de Wadden

Mosselen met lamsoor en zeekraal, Texels lam met zilte krieltjes of een heerlijk cranberry-biertje. De Wadden smaken uitstekend. Proef de authentieke en nieuwe streekproducten, geniet van een (h)eerlijk eten in een van de strandpaviljoens of laat je verrassen door een van de topchefs in Waddenzee Unesco Werelderfgoed.

Ontdek ook

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.