Dag van het Wad en vrij op het Wad

In 2009 heeft UNESCO de Waddenzee tot Werelderfgoed uitgeroepen. Daarmee bevindt de Wadden in een rijtje met andere grote natuurgebieden in de wereld, zoals het Great Barrier Reef in Australië, de Kilimanjaro in Tanzania of de Grand Canyon in de Verenigde Staten. In de hele wereld zijn er 890 plekken die zich Werelderfgoed mogen noemen, 176 daarvan zijn een natuurgebied. Een bijzondere status, die bijzondere aandacht verdient.

Dag van het Wad

Om deze bijzondere status te ‘vieren’ is de Dag van het Wad in het leven geroepen. Met als doel om stil te staan bij de bijzonderheid van het gebied, mensen kennis te laten maken met de Waddenzee en de kwetsbaarheid onder de aandacht te brengen. Ook gebruiken we Dag van het Wad om de start van de zomer onder de aandacht te brengen; wat beleef je de rest van het seizoen in het gebied!

 

We willen tijdens de Dag van het Wad bekende en nieuwe bezoekers naar het Wad trekken. Om te ontdekken, om te verwonderen en om te genieten. We willen de bezoeker van de Dag van het Wad laten genieten van bijzondere activiteiten, naast het reguliere aanbod. De ondernemers in het gebied organiseren speciale activiteiten om de verjaardag van het Wad te vieren. Daarnaast kunnen zij ook de reguliere activiteiten aanbieden. De Dag van het Wad is ook de aftrap van het zomerseizoen.

Zomercampagne

Het zomerseizoen vervolgen we met de campagne ‘Vrij op het Wad’ waarin we bijzondere activiteiten onder de aandacht blijven brengen van bewoners en bezoekers. Dezen gaan wij actief bij jullie als ondernemers ophalen in samenwerking met de regionale marketing organisatie. Op deze wijze gaan we de parels in het Waddengebied onder de aandacht brengen. Denk tijdens de sessie mee over bijzondere activiteiten tijdens het zomerseizoen!

Partnerschapsprogramma

Vanuit het Nederlandse Waddenzee Werelderfgoed organisaties willen we graag een partnerschapsprogramma voor het hele Werelderfgoed Waddenzee ontwikkelen (naar voorbeeld van Denemarken en Duitsland waar dit al bestaat).

 

Doel van het  programma is om ondernemers, overheden, onderwijs en omwonenden beter te verbinden als partner aan het Waddenzee Werelderfgoed en te laten fungeren als ambassadeur van het gebied.

Concrete resultaten daarbij kunnen zijn:

  • het verhogen van betrokkenheid,
  • het benutten van netwerken en bieden van aanhaakmogelijkheden,
  • het verbeteren van de kwaliteit van de aangeboden producten
  • het delen van en doen toenemen van kennis.

We kunnen o.a. trainingen aanbieden om jullie kennis over Werelderfgoed Waddenzee te vergroten. Je kunt deze kennis goed gebruiken om je gasten mee te nemen in de wondere wereld van de Waddenzee en de rijke natuur die deze herbergt. Zo verbinden we de eigen band met de omgeving aan de natuurlijke waarden en bijzonderheden van het Waddenlandschap.  

 

Tijdens de sessie verkennen we graag met jullie of en wat voor meerwaarde jullie zien in het partnerschapsprogramma.

  • Aanmeldformulier

    Meld je nu aan voor Wad'n Stroom.

  • Alle thema's

    Ontdek hier de andere thema's van Wad'n Stroom.