Wieringer Eilandmuseum Jan Lont

Het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont is één van de participanten van het programma “De donkerte van het waddengebied” in Noord-Holland. Op het voormalige eiland Wieringen, gelegen aan het werelderfgoed De Waddenzee is het nog redelijk donker. Op www.washetdonker.nl kun je zien hoe donker het in de nacht bij het museum is. 

Op het terrein van het museum is een rijtuigenloods gevestigd, waarin de permanente tentoonstelling ‘Op pad door dag en nacht’ is te zien. Deze tentoonstelling gaat over o.a. lichtbronnen en navigatie voor de komst van het elektrische tijdperk. Ook in de loods komt een donkerte belevingsruimte, waarin de bezoekers de donkerte op land en zee kunnen zien en vooral beleven.

Op het terrein komt een donkerte belevingsplek (Starbarn) op een locatie waar bezoekers 24/7 kunnen genieten van het heelal met de sterrenbeelden tijdens de nacht. Overdag kunnen de bezoekers op de vloer van deze belevingsplek het sterrenbeeld en planetarium zien. Wij nodigen bezoekers graag uit om een kijkje in het museum en de rijtuigenloods te komen nemen, en de stilte en donkerte van deze bijzondere plek te komen ervaren. Vanuit het museum starten ook een aantal mooie wandelingen.

Meer over Donkerte van de Wadden - Bekijk alle belevingsprojecten of ontdek de verschillende activiteiten

  • Beleef de Donkerte

  • Activiteiten kalender

    Binnenkort beschikbaar...