5x kerstwandelingen op de Wadden

De kerst staat weer voor de deur. Een paar dagen genieten van de gezellige sfeer met elkaar, de lichtjes in de straten én de kerstliedjes. Maar hoe heerlijk is het om ook even naar buiten te gaan om uit te waaien. Ontdek de mooie plekjes én combineer ze met een lekkere chocomel to go. Met deze routes weet je zeker dat je de ultieme kerstbeleving ervaart.

 

History hotspots Dokkum

Maak een mooie stadswandeling door de stad Dokkum. Geniet van de verlichting door de stad én kom tegelijkertijd van alles te weten over de geschiedenis van Dokkum. Zo begin je bij museum Dokkum, wandel je langs het Bonifatiuskapel en de Sint-Bonifatiuskerk, maar moet je ook zeker even stoppen bij het keerpunt van de Elfstedentocht. Geniet onderweg van de gezelligheid in Dokkum, neem plaats op één van de bankjes en geniet van je drankje to go. 

Meer informatie

Wieringen

Een heerlijke kerstroute met het gezin. Start de route in Hippolytushoef waarbij je verschillende kerken passeert en kunt genieten van een momentje samen bij picknickplaats De Heidense Kapel. Neem wat lekkers mee en geniet van een eigen gemaakte kerstlunch. De route gaat verder naar Wieringen. Op het voormalige eiland Wieringen, wordt het net als in de rest van de Wadden nog echt donker én dat kun je hier zelf beleven bij Wieringer eilandmuseum Jan Lont. Neem plaats op de allereerste Starbarn van de Wadden en sluit de dag af met sterren kijken. Hoe kerstachtig is dat!

Meer informatie

West-Terschelling

Geniet in de winter van deze heerlijk route: het boswachterspad over de Noordsvaarder. Een route die pittig is en je brengt over de strandvlaktes, door de stuivende duinen en het hoge duingebied van West-Terschelling. Hoog op de duin heb je dan ook wel een geweldig uitzicht over de Noordzee en de zandbanken die onderweg zijn naar Terschelling. Let goed op, want er passeren massa's rustende vogels, de slechtvalk komt voorbij en ook de ree laat zich gemakkelijker zien. Een route voor de echte dierliefhebber dus. Tip: combineer deze route met een bezoek aan vuurtoren de Brandaris, maar die kan je bijna niet missen. Geniet van de gezellige kerstsfeer op deze plek.

Meer informatie

Moddergat

Een route waar je je zelfs even helemaal in een film waant. De route begint op het hoogste punt van Anjum. Je vindt daar Michaëlkerk Anjum, een kerk die al in de 12e eeuw werd gebouwd. De route wordt vervolgd richting Paesens en Moddergat. Neem hier de tijd en geniet van een heerlijk momentje. De lucht is hier altijd anders, maar de kleuren altijd magisch. Kijk naar de lichtjes in de verte, verzamel schelpen en luister naar de begeleidende muziek van de vogels. Als dit geen genietmomentje is.

Meer informatie

Wandelen door Winsum

Ontdek het dorp Winsum in Groningen. Wandel door de oude winkelstraat en geniet van de gezellige lichtjes. Scoor onderweg een lekkere warme chocomel, waardoor je echt dat winterse gevoel hebt. Kijk je ogen uit bij de verschillende bezienswaardigheden. Zo heb je vanaf De Boog een prachtig uitzicht over het Winsumerdiep.

Meer informatie

Meer lezen?

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.