Op pad met Gerrit de Oesterman

Ga het wad op met Vlielander Gerrit om alles te weten te komen over wat er leeft en wat je kunt eten. Geniet daarna van je zelfgeplukte verse oesters.

Gerrit de Oesterman is een echte eilander, jutter en visserman. Hij neemt je mee het wad op en vertelt je ondertussen van alles over de getijden en wijst je op de - eetbare -flora en fauna. Ook van de geschiedenis van het eiland weet hij veel; zijn familie woont al generaties lang op Vlieland. Al het leven op het wad is met elkaar verbonden, van kokerworm tot zeehond. Het is wel een kwetsbaar gebied. Ook al ziet het er krachtig en heftig uit als je op de dijk over het wad tuurt. Als je op het wad loopt en de grote vlakte ziet, voel je je nietig. Je krijgt respect voor de natuur, maar ook voor de mens die hier vroeger wist te overleven van wat de natuur bood. Als visserman kan Gerrit hier mooi over verhalen.

Tijdens de excursie mag je ook je eigen oesters plukken. De Oesterman weet precies waar de lekkerste groeien. Maar hoe eet je een oester eigenlijk? En wat eet en drink je erbij? Dat weet hij je ook te vertellen. Na de wandeling ga je naar de jutterstuin waar de lekkerste ingrediënten en smaakmakers voor je klaarstaan, zodat je optimaal kunt genieten van je zelfgeplukte verse oesters.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.