Zomerfestivals in het waddengebied

In het Waddengebied zijn tal van leuke festivals te vinden. Niet alleen op de eilanden zelf maar ook langs de waddenkust van Noord-Holland, Friesland en Groningen. Van kleinschalige, gezellige festivals als Hongerige Wolf in Groningen tot de grote, beroemde namen als Oerol op Terschelling. Allemaal met een geheel eigen karakter. Ontdek de tomeloze energie van de festivals in het Waddengebied. 

Oerol – Terschelling

10 t/m 19 juni - Internationaal is Terschelling misschien het meest bekend vanwege het Oerol-festival. Het eiland is dan tien dagen lang één groot podium voor theatermakers, muzikanten en kunstenaars. Het landschap van Terschelling speelt een grote rol bij Oerol en vormt het decor van de programmering. Op de fiets over ‘t eiland, dansen op de Betonning, voorstellingen tussen de bomen, oude bekenden én nieuwe mensen ontmoeten. Het kan allemaal op Oerol.

Ontdek meer

Dag van het Wad – Waddengebied

25 juni - In 2022 is het dertien jaar geleden dat UNESCO de Waddenzee uitriep tot Werelderfgoed. Traditiegetrouw wordt dit gevierd op de laatste zaterdag van juni tijdens de Dag van het Wad. Op 25 juni staan we stil bij hoe bijzonder dit gebied is, maak je kennis met de Waddenzee en wordt de kwetsbaarheid van het gebied onder de aandacht gebracht. Ontdek het dagvullende programma. Luister naar voordrachten van dichters, schilder schelpen en maak kunstobjecten van gejut afval. Of geniet van allerlei lekkers van het Wad.

Ontdek meer

MadNes – Ameland

1 t/m 3 juli​ - Op het strand van Ameland vindt ieder jaar het MadNes Festival plaats. Een surf-, skate-, cultuur- en muziekfestival. Of je nu wilt leren windsurfen, mee doen aan de rollerdisco, creatief wil zijn met graffiti of wilt ontspannen met yoga. Bij dit festival op het strand Nes van Ameland kun je het zo gek niet bedenken of het is er te doen. En natuurlijk sluit je de dag af met het uitgebreide muziekprogramma.

Ontdek meer

Festival Hongerige Wolf - Groningen

8 t/m 10 juli - Elke zomer viert Festival Hongerige Wolf de schoonheid van het Oldambt. Je gaat er niet heen voor dat ene bandje, maar voor de totaalervaring. Festival Hongerige Wolf vindt plaats in het meest noordoostelijke puntje van Nederland. Niet op een typisch festivalterrein, maar verspreid over een heel dorp: Hongerige Wolf. Ontdek de ruwe schoonheid van nieuwe muziek en de vindingrijkheid van de voorstellingen. Bandjes, theater, beeldende kunst en literatuur -strobalen én lekker eten, je vindt het allemaal op Festival Hongerige Wolf.

Ontdek meer

Welcome to the village - Friesland

15 t/m 17 juli - Welcome to The Village is het mooiste festivaldorp van Nederland, dat dit jaar zijn 10 jarige bestaan viert. Wandel over het terrein langs meer dan zeventig acts van over de hele wereld. Van gevestigde festivalhelden tot aanstormend talent. Van hiphop, indie tot wereldmuziek en alles daartussenin. Daarnaast staat ook theater, dans, innovatie, kunst, design en voedsel op het programma. Het festival gaat - naast feesten - ook over hoe onze wereld er over vijf of misschien wel vijftig jaar uitziet. Kortom genoeg te beleven en ontdekken.

Ontdek meer

Beach Food Festival – Texel

22 t/m 24 juli - Tijdens het Beach Food Festival op Texel ontdek je de lekkerste producten van het Wad. Want het eiland heeft zoveel mooie streekproducten te bieden. Geniet van een koud Texels biertje terwijl je de smaak van Texel proeft en ruikt. Ontdek de geur van verse Texelse kokkels, de beach BBQ, de rookton en de zilte smaak van de wadden oester. En nog zoveel meer! Hier ervaar je van alles wat voor de 'locals' het leven op Texel een eilandleven maakt. Eet, drink, dans en geniet. Een fantastisch duurzaam eilandfestival om verantwoord je tanden in te zetten!

Ontdek meer

Into The Great Wide Open – Vlieland

1 t/m 4 sept - Tijdens Into The Great Wide Open staat muziek centraal. Middenin de natuur op Vlieland vind je dit verrassende festival. En ook de randprogrammering is de moeite waard. Denk aan beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten en voldoende rust en ruimte om optimaal van het festival te kunnen genieten. Proef oesters van het wad en vers gevangen zeebaars die met zorg wordt bereid. Ga uit je dak op het festivalveld én geniet van de kampvuurliedjes op het strand.

Ontdek meer

Meer lezen? - Ontdek meer Smaak van de Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.