De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

23 resultaten

In april, tijdens Pasen, bezocht de journalist Stefan Jacobs van het Duitse dagblad Tagesspiegel ons mooie Waddengebied. Hij schreef een reportage voor het grote Duitse dagblad Tagesspiegel.

De Dag van het Wad vond plaats op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni 2019. In het hele Nederlandse Waddengebied, zowel op de eilanden als het vaste land, was er een grote verscheidenheid aan activiteiten te beleven.

Met dank aan Waddenzee Unesco Werelderfgoed, het Mooiste Natuurgebied van Nederland, Waddenfonds en de Waddenacademie hebben Marketing Groningen, Merk Fryslân, Holland Boven Amsterdam een geslaagd symposium gehouden op 4 april.

Op de ITB zelf, maar ook tijdens de gesprekken met journalisten kwam naar voren dat duurzaam reizen, slow travel en kleinschalige, kortere reizen in de eigen regio een steeds grotere trend aan het worden is.

Een uniek treffen voor de internationale reiswereld en alle reden voor VisitWadden om aanwezig te zijn. Tijdens de eerste businessdagen lag de focus op afspraken met touroperators en (vak)journalisten rond het thema Waddenzee Werelderfgoed.

“Eén dorp en verder natuur. Hoge duinen, de Vliehors, de Oude Kooi… En wat ik zo heerlijk vind: het gevoel van vrijheid. Je kunt hier echt alleen zijn, ook in het hoogseizoen. En wil je meer drukte, dan zoek je het dorp op.”

“Wadlopen of garnalen vissen is een geweldige manier om de Wadden te beleven. Op deze manieren laten wij de mensen het Waddengebied in de puurste vorm zien!”.