De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

16 resultaten

De Rottums

De Rottums zijn de onbekendste waddeneilanden. Waddenliefhebbers zouden graag eens op deze eilanden willen rondlopen, maar de eilanden zijn gesloten voor toeristen. Want in dit stukje Nederland gaat de natuur vóór de mens.

Aarden op ’t Oerd

’t Oerd is net zo ruig als het klinkt. Een natuurgebied dat in open verbinding staat met de zee. Geen lieflijke natuur, wel ongelooflijk mooi en fascinerend. Je voelt de elementen.

Het wilde zuiden

Beleef de dynamiek van de Wadden. In de ongerepte en ruige natuur op de zuidpunt van Texel ontstaan steeds nieuwe landschappen. Wandel verder naar het noorden en geniet van de veranderende landschappen.

Omgeven door natuur
Flora en Fauna_Knobbelzwaan

Ben je in Makkum, dan zijn de Afsluitdijk en Waddenzee UNESCO Werelderfgoed nooit ver weg. Maar dichtbij is ook een wereld te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de Makkumersúdwaard (onder begeleiding) en de Koaiwaard.

Tophotel voor vogels

De Peazemerlannen is een buitendijkse parel bij Paesens en Moddergat. Hier vind je alles wat een kweldergebied te bieden heeft. Van groene zomerpolder, bloeiende kwelder tot de zandplaten van het Wad. Een tophotel voor vogels.