De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

17 resultaten

“Eén dorp en verder natuur. Hoge duinen, de Vliehors, de Oude Kooi… En wat ik zo heerlijk vind: het gevoel van vrijheid. Je kunt hier echt alleen zijn, ook in het hoogseizoen. En wil je meer drukte, dan zoek je het dorp op.”

“Wadlopen of garnalen vissen is een geweldige manier om de Wadden te beleven. Op deze manieren laten wij de mensen het Waddengebied in de puurste vorm zien!”.

’t Oerd is net zo ruig als het klinkt. Een natuurgebied dat in open verbinding staat met de zee. Geen lieflijke natuur, wel ongelooflijk mooi en fascinerend. Je voelt de elementen.

Flora en Fauna_Knobbelzwaan

Ben je in Makkum, dan zijn de Afsluitdijk en Waddenzee UNESCO Werelderfgoed nooit ver weg. Maar dichtbij is ook een wereld te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de Makkumersúdwaard (onder begeleiding) en de Koaiwaard.

Bezoek het Waddenbelevingspunt, een fraaie uitkijktoren met uitzicht over het wad. Vanaf dit punt kijk je uit over het Schor, Waddenzee, Afsluitdijk, de haven en een lepelaarkolonie op eiland Vogelsand.

Een exclusief bezoek tijdens een excursie of open dag? Nergens langs de Waddenkust in Noord-Holland is het vogelleven zo rijk als in het 6000 ha. grote natuurgebied Balgzand bij Den Helder.

Beleef de dynamiek van de Wadden. In de ongerepte en ruige natuur op de zuidpunt van Texel ontstaan steeds nieuwe landschappen. Wandel verder naar het noorden en geniet van de veranderende landschappen.

Volg de Waddenkustlijn naar het oosten en de begrippen stilte en verlatenheid krijgen een bijzondere lading. Laat alles achter je en ervaar de vrijheid van de Boschplaat.