Zaterdag 18 december

De Nacht van het Wad wordt vier keer paar jaar georganiseerd langs de Waddenkust. Uiteenlopende evenementen zoals nachtwandelingen, excursies, diners bij kaarslicht, vaartochten en lezingen zijn te bezoeken in de kustprovincies van Noord-Holland, Friesland en Groningen. Het Programma Donkerte van de Wadden wil met de Nacht van het Wad specifieke aandacht voor duisternis in het Waddengebied vragen én de bewustwording over de noodzaak van het behoud van de duisternis vergroten.
 

Agenda Nacht van het Wad 2021 - Dit jaar wordt de Nacht van het Wad nog één keer georganiseerd: op zaterdag 18 december.

Een online sterrenbelevenis

Deze editie is er een livestream georganiseerd: een online sterrenbelevenis. 

Alex Hin, sterrenkundestudent aan de Rijksuniversiteit Groningen, laat zien hoe we door de eeuwen heen onze sterren verkenden. Het lijkt alsof er steeds minder sterren zijn, maar in werkelijkheid is de sterrenhemel veel mooier dan wij eigenlijk verwachten. Daarna spreekt Richard Boerop van Clafis Ingenieus over het belang van donkerte voor de flora en fauna. Wat kun jij doen om lichthinder te voorkomen en daarmee de flora en fauna te beschermen? Je hoort het op 18 december.

 

Meer informatie

Dark Sky Lauwersmeer

Loop tijdens de Nacht van het Wad de Dark Sky Route in Dark Sky Park Lauwersmeer! Met behulp van de Sterrenkaart ontdek je het donker. Doe je zaklamp uit en volg de glow-in-the-dark paaltjes op het terrein.

De nachtkaart is op openingsdagen (wo, za, zo van 11:00 tot 16:00 uur) op te halen bij activiteitencentrum Lauwersnest of hieronder te downloaden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het gehele programma? Kijk dan op de website van de Nacht van het Wad

Download het overzicht

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.