Lezersaanbieding NDC Mediagroep

De koude wind om je oren, kleigrond onder je schoenen. Na een stevige wandeling door het kweldergebied kan jij alleen nog maar aan opwarmen denken. Dit najaar zorgen de vele biersoorten van de Wadden ervoor dat je dit zo lekker mogelijk doet.


Deze lezersaanbieding van Visit Wadden en NDC Mediagroep is inmiddels afgelopen.

Brouwerij Dockum

In Brouwerij Dockum worden de speciaalbieren van Kâld Kletske en Dutch IPA  op ambachtelijke wijze gebrouwen middenin het imposante proeflokaal. Geniet van de lekkerste Beers & Bites gecombineerd met de huisgebrouwen bieren. Een van de grootste brouwerijen van Noord-Nederland, te ontdekken in het waddengebied. Brouwerij Dockum, trotse brouwer van Kâld Kletske en Dutch IPA. 

Bestel je Waddenbiertjes voor de decembermaand. Speciaal voor jou als lezer heeft Brouwerij Dockum diverse Kâld Kletske cadeaupakketen en doosjes bier extra scherp geprijst met 20% korting.

Bestel bij Brouwerij Dockum!

Floem Bier

Een brouwerij ontstaan in 2019 uit passie voor bier.

Met de brouwerij wil Floem de bierbrouwgeschiedenis van Appingedam herstellen en de stad daarmee opnieuw op de kaarten zetten. Ze maken uitgesproken en hop-forward bieren. Op dit moment beschikken ze nog niet over een eigen brouwerij locatie, daarom brouwt Floem hun bieren alleen bij de beste brouwerijen (in Groningen!). Ze vinden kwaliteit en een goede smaak belangrijk, daarom combineren ze ervaring, onderzoek en inspiratie om tot goed doordrinkbare bieren te komen die vol van smaak en in balans zijn.

Speciaal voor alle bezoekers van Visit Wadden heeft Floem een bierpakket samengesteld, inclusief een Floem glas! Deze actie loopt tot het einde van het jaar, dus pak je kans. 

Bestel bij Floem!

Helderse Jongens

Stadsbrouwerij Helderse Jongens is gevestigd in Den Helder. In het schitterende Fort Westoever, een fort uit de Napoleontische tijd, heeft Helderse Jongens hier een volwaardige brouwerij en een brouwcafé met zicht op het brouwproces. Verder is er een hectare land, waar onder andere eerlijke landbouw gepleegd wordt en de brouwerij in de toekomst ook kleinvee wil gaan houden. In het brouwcafé kun je genieten, onder het genot van een Helderse Jongen, van een heerlijke daghap van eigen land. Jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij de Helderse Jongens ervaring opdoen in de horeca, de brouwerij en op het land met het oog op een mooie toekomst.

Voor Visit Wadden heeft de brouwerij twee speciale aanbiedingen geselecteerd. Een unieke bierproeverij waarbij je kunt proeven en beleven wat voor lekkers er allemaal aan het Wad geproduceerd wordt. En een heerlijk bierpakket waarbij je het bier lekker kunt walsen in het gratis bierglas!

Bestel bij Helderse Jongens!

Grutte Pier Brouwerij

Grutte Pier Brouwerij maakt al sinds 2014 verschillende soorten bier. De brouwerij, gevestigd in Bartlehiem, heeft in korte tijd naam gemaakt door heel Nederland. Vooral de Grutte Pier Tripel is in het Nederlandse bierlandschap niet meer weg te denken en brengt de naam Grutte Pier weer terug in de bekendheid.

Grutte Pier dankt zijn naam aan de heldhaftige verhalen van de vrijheidsstrijder en volksheld die rond 1517 Friesland beschermde tegen de Hollanders. Pier Gerlofs Donia was zijn naam en door zijn reusachtige gestalte en een bovenmenselijke kracht werd hij Grutte Pier genoemd. De moutigheid van ons bier staat voor de tijd dat Grutte Pier nog een boer uit Kimswerd was. De zoetige bitterheid staat voor de wraak op de Hollanders die zijn vrouw vermoordden.

Ontvang een korting van maar liefst 20% op alle bieren in de gehele webwinkel van Grutte Pier!

Bestel bij Grutte Pier!

Fortuna Vlieland

Op Vlieland belandt het eiland in een flesje. Op de rand van land en water staat in de duinen Fortuna Vlieland, een brouwerij waar op basis van eilander ingrediënten en puur gezuiverd duinwater geheel duurzaam bier wordt gemaakt. Het Fortuna Vlieland-bier is verkrijgbaar in zes smaken: de mild fruitige Duin Blond, de lekker hoppige Island Ale, de tikkeltje zoete Wad Donker, de verfrissende Stortemelk Wit, de prettig zure Monnicke Weizen, de aangenaam bittere Storm Stout en de weldadig kruidige Tij Tripel. Vlielander smaakmakers als duizendblad, honingklaver, zeesla, dennentoppen, cranberry's en rozenbottels geven de veelgeprezen bieren een uniek karakter en brengen de Wadden bij je thuis.

Speciaal voor de bezoekers van Visit Wadden geeft Fortuna Vlieland 10% korting op het gehele assortiment. 

Bekijk het assortiment!

Brouwdok

Buitendijks gebrouwen, zeewaardig bier, dat maken ze in de Harlinger havenbrouwerij Brouwdok. Met de voeten stevig op de kade en de blik gericht op zee. De brouwerij is vertrekpunt en aanlegplaats voor avontuur en experiment. Brouwdok houdt van écht ambachtelijk gebrouwen bier. En die passie delen ze graag met jou. 

Op een geschenkverpakking met daarin vier bieren van de Vaste Bemanningen én een Brouwdok glas, geven ze 15 procent korting. Ga naar onze webhop en gebruik de kortingscode VisitWadden2020. 

Bestel bij Brouwdok!

Stadbrouwerij Bonifatius

Zonder water geen bier. Wanneer we in de biergeschiedenis van Dokkum duiken, blijkt dat het water destijds niet rechtstreeks uit de stadsgracht werd geschept. Hiervoor werd het heldere water uit de Bonifatiusbron, net buiten de stadswallen, gebruikt. Na de dood van Bonifatius in 754 brouwden de monniken van de net gestichte Bonifatiusabdij op de Markt het Dokkumer bier. Particuliere brouwers namen dit werk over en zo ontstonden er uiteindelijk 19 brouwerijen. Pas in 1876 stopte de laatste brouwer in Dokkum. Na 140 jaar is het Bonifatiusbier weer terug aan de Diepswal 5.

Speciaal voor de bezoekers van Visit Wadden is het bierpakket van Stadsbrouwerij Bonifatius nu verkrijgbaar voor €9,50 i.p.v. €12,50. 

Bekijk het assortiment!

Meer ontdekken?

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.