Proeverij van de Wadden etagère
Categorieën
Van 17 oktober tot 27 november kun je tijdens de Culinaire Wadden Weken ontdekken welke verrassende smaken het Waddengebied te bieden heeft. Bij Boutique Hotel Texel geniet je bij Restaurant Gusta van een proeverij waarbij de smaak van de Wadden en in het bijzonder die van het eiland Texel aanbod komen. De elementen van het eiland en de seizoenen komen duidelijk naar voren. Ook is het opgebouwd uit eigen teelt. Tevens zijn de producten duurzaam en verantwoord.
Proeverij etagère - Maak kennis met smaken uit het bos, de polder en 't Wad van Texel
Waddenproducten
Het Boutique Hotel Texel laat je kennismaken met smaken uit het bos, de polder en 't Wad van Texel. Samen met 15 leveranciers resulteert dit in een proeverij met producten van het Wad. De 15 leveranciers voor dit gerecht zijn:
1. Boerderij Hoeve Nieuw Breda | Aardappels & appels voor appelstroop
2. De Texelse Visspecialist | Garnalen & strandkrabben
3. Waddendelicatessen Friesland | Duindoorn-oersap & mosterd
4. Slagerij Goënga | Droge lamsworst
5. Feenstra beheer i.s.m. Menno Hoekstra | Black Angus Aberdeen rundvlees
6. Waddenkroketten Peek | Mini lamsvleeskroketten
7. Paddenstoelenkwekerij Maarten Dijker | Paddenstoelen shii take & oesterzwam
8. Waddenoesters Jan Hottentot | Waddenoesters
9. Faunabeheer Erik Mus | Gerookte ganzenborst
10. Kaasmakerij De Terschellinger | Reade Jutter
11. De Vlielander kaasbunker | Bunkerblauw
12. Moestuin Frank | Aardpeer & artisjok & rabarber
13. Boschma slachtbedrijf Cor | Rauwe gepekelde gerookte varkensham
14. Kaasboerderij Wezenspyk | Rustiek kaas
15. Bakker Timmer | Zuurdesembrood crostini