Het mooiste natuurgebied van ons land

De Wadden is Waddenzee Werelderfgoed. Een dynamisch gebied dat met elk tij verandert. Waarin de eilanden wandelen en de nacht nog donker is. Een Werelderfgoed waarin al eeuwenlang mensen leven. Met en van de zee. De geboortegrond van het Nederlandse waterbeheer, met een uniek stelsel van terpen, dijken, watergangen, polders en gemalen. Waar creativiteit voor droge voeten zorgt, maar ook voor verrassende landart, duurzame festivals en nieuwe zilte smaken. Een gebied om te ontdekken!

Verhalen

Er zijn weinig natuurlijke werelderfgoederen die zo uitgestrekt en tegelijk zo dichtbevolkt zijn als Waddenzee UNESCO Werelderfgoed. Waar mens en natuur elkaar tegenkomen, ontstaan verhalen. Ontdek het waddengebied via deze verhalen. Ze voeren je naar onbekende plekjes, bijzondere ontmoetingen en verrassende smaken. Hier maak je je keuze. 

Werelderfgoed

De laatste echte natuur in Nederland. Weer, wind en water creëren hier steeds opnieuw bijzondere landschappen die van belang zijn voor miljoenen vogels en vissen. De Wadden zijn niet voor niets UNESCO werelderfgoed.

Watererfgoed

Nederland is gevormd door de relatie met het water. In het waddengebied vind je hiervan overal sporen. Terpen en wierden, een fijnmazig dijkenstelsel, gemalen, polders en de Afsluitdijk. De Wadden hebben een naam hoog te houden in watermanagement.

Dat wil je beleven - Ga op Waddensafari, of loop op de zeebodem met onze Waddenroutes

Fietstocht

19 t/m 30 juni - One Wadden Sea. Two wheels. Three countries. 

Dag van het Wad 2019

Tijdens de Dag van het Wad staan we stil bij het unieke gebied en gelijk ook de kwetsbare kant hiervan. Als bezoeker kun je via uiteenlopende evenementen kennis maken met de Waddenzee. Op een manier die misschien wel nieuw is voor jou. 

Wadlopen

Proef, loop en verwonder

Wadlopen, eten uit zee, waddenexcursies of zelf een zilte maaltijd bereiden? Het kan allemaal bij Oan ‘y Dijk in Paesens-Moddergat.

Hond, cobra, duif

Upward facing dog met uitzicht op een werelderfgoed. Groet de zon op het strand van Schiermonnikoog.

Jaarrond huifkartochten

Huifkarren, arrensleeën, menwagens, een trouwkoets en een loungekar met extra brede banken. Geniet en relax.

Meer dan een uitkijkpunt

Kunstenaar John Körmeling ontwierp het langgerekte ‘paviljoen voor vogelaars’ dat boven het nieuwe natuurgebied zweeft. Voel je een met het landschap.