Beleef het veelzijdige Waddengebied

Welkom in het mooiste natuurgebied van ons land: het UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. Beleef de leukste routes over de Waddeneilanden én de Waddenkust, ervaar de mooiste verhalen of bekijk de vele mogelijkheden op de beste locaties. Of je nu wil genieten van de meest verse maaltijd van de Wadden, op zoek bent naar de perfecte plek om te ontwaken of de leukste activiteit wilt beleven; bij Visit Wadden begint het grote genieten.

De Corona-maatregelen kunnen invloed hebben op jouw bezoek aan het waddengebied.  

 

Ontdek de Wadden

 • Visit Wadden & WADtodo

  Visit Wadden en WADtodo gaan samen verder. Ontdek de mooiste pagina's over de Waddeneilanden!

 • Ode aan het Landschap

  Ontdek de nieuwste verhaallijn van Visit Wadden!

 • Ontdek de mooiste routes

  Deze zomer ontdek je de Wadden met de allermooiste routes!

 • Leven van het Wad

  De rijke natuur van het waddengebied, bieden je een authentieke smaak in overvloed. Maak kennis met deze smaak en leef van het Wad!

 • Meer dan een zee alleen

  De nieuwste gastbijdrage van Harmen Piekema lees je hier!

Ontdek het waddengebied

Welkom in het mooiste natuurgebied van ons land: het UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee.

Texel

Wil je een eiland, maar niet te klein? Wil je varen, maar niet te ver? Kom dan naar Texel. Het grootste Waddeneiland, 20 minuten varen vanaf Den Helder.

Meer over Texel

Vlieland

Het kleinste van de Waddeneilanden. Anderhalf uur varen vanaf Harlingen. Een eiland voor rustzoekers, natuurliefhebbers en levensgenieters.

Meer over Vlieland

Terschelling

Terschelling ligt als een smalle streep tussen Noordzee en Waddenzee. Die streep is 30 kilometer lang en 4,5 kilometer op z’n breedst. Waar je ook bent, altijd proef, ruik of hoor je de zee.

Meer over Terschelling

Ameland

Zandduinen, strand en drassig natuurgebied. Eiland voor cultuurliefhebbers en sportievelingen. Drie kwartier varen vanaf Holwerd.

Meer over Ameland

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is één van de meest wilde, ongerepte plekken van Nederland. Het is gevormd door zeestromen, wind en stuivend zand. En dat gaat nog steeds door.

Meer over Schiermonnikoog

Kust Noord-Holland

Vanaf de Afsluitdijk bij Den Oever strekt de waddenkust van Noord-Holland zich uit via Stroe, Hippolytushoef en het Amstelmeer tot aan Den Helder.

Meer over Kust Noord-Holland
Westhoek Friesland

Kust Friesland

Vanaf de Afsluitdijk strekt de waddenkust van Friesland zich met een gebogen lijn uit tot aan het Lauwersmeergebied. Een door mens geschapen land achter dijken.

Meer over Kust Friesland

Kust Groningen

Van de eindeloze horizonten in het Oldambt tot de duisternis en natuur in Nationaal Park Lauwersmeer, de Waddenkust van Groningen biedt ongelooflijk veel te zien, te doen en te ervaren.

Meer over Kust Groningen

Visit Wadden - wordt mede mogelijk gemaakt door:

Logo Waddenfonds