Wisselexpositie 'Zee van Bloemen'

Sorry, this event is not available anymore

Visitor's Center 'Terp Hegebeintum', Hegebeintum

Vanaf vrijdag 16 februari is de nieuwe wisselexpositie 'Zee van bloemen' te bezichtigen op de bovenverdieping van het Archeologisch Steunpunt in Hegebeintum.

Voor de expositie fotografeerde kunstenaar Irene Feenstra de achttien karakteristieke stinzenbloemen die als uitgangspunt zijn genomen voor de stinzenflora-monitor. Zij fotografeerde de stinzenbloemen gedurende de gehele bloeiperiode en verwerkte de genomen foto’s  in een viertal bloemstillevens: Martenastate, Dekemastate, Harstastate en Sjuxmastate.

Alle vier states heeft ze meerdere keren bezocht om zodoende de mooiste stinzenbloemen  vast te leggen. Van alle foto’s maakte ze in fotocollages een combinatie van bloemen die in werkelijkheid niet in dezelfde periode bloeien. Zoals de 17e eeuwse meesterschilders de tulp combineerden met zomer -en najaarsbloeiers, zo heeft Irene vrijwel alle bloemen van de monitor steeds in een van de  stillevens verwerkt. Dit resulteerde in vier prachtige stillevens.

Naast de stillevens heeft Irene in de expositie informatie over stinzenflora verwerkt. Thema’s die langskomen zijn de Engelse landschapstuin, het ontstaan van de stinzenflora, biodiversiteit en de botanische kunstenaar.  De eerste van de verwerkte stinzenbloemen, het sneeuwklokje is inmiddels ook weer volop te bewonderen in de tuin van het nabijgelegen Harsta State. Gedurende de looptijd van de tentoonstelling zullen hier steeds meer van de gefotografeerde bloemen ook 'live' te zien zijn.

Voor meer informatie over de bloei van de stinzenflora kunt u kijken op www.stinzenflora-monitor.nl

Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 - 17.00 uur
Toegang (incl. Archeologisch Steunpunt)  € 3,50 p.p.

Wanneer:
t/m 19 mei
Prijsinformatie:
Vanaf € 1,75 (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Wisselexpositie 'Zee van Bloemen'
Visitor's Center 'Terp Hegebeintum'

Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum
Pypkedyk 4
9173 GC Hegebeintum
Plan your route

from your location


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.