Luthers Bach Ensemble brengt nieuwe concertreeks met haar bekroonde Matthäus Passion

Appingedam

Op 7 maart brengt het Luthers Bach Ensemble opnieuw een uitvoering in de Nicolaïkerk van haar voor Nederland unieke semi-scenische Matthäus Passion.

In de semi-scenische Matthäus van het Luthers Bach Ensemble hebben solisten en koor dagelijkse kleding aan en zingen ze alles uit het hoofd. Het maakt dat de interactie tussen de zangers onderling en met het publiek groter wordt. Gebaren en bewegingen onderstrepen het drama van de passie. Het Luthers Bach Ensemble is het enige muziekgezelschap in Nederland dat de Matthäus op deze manier uitvoert.

De regie voor deze productie ligt net als voorheen in handen van Marc Pantus. ‘Mijn doel is om via het intense begrip van de muzikale en literaire tekst van de Matthäus het stuk te ontdoen van haar aureool. Er moet voor gezorgd worden dat het stuk nu, op dit moment, voor ons iets te betekenen heeft.’ 

Het is bijzonder dat het Luthers Bach Ensemble eenzelfde uitvoering drie jaren achtereen in de programmering opneemt. Artistiek leider Tymen Jan Bronda: ‘We kregen zóveel bijzondere reacties uit het publiek en van de pers dat we er niet omheen konden om reprises te geven, de uitvoering van dit jaar is opnieuw een kans om erbij te zijn.

Door het Dagblad van het Noorden uitgeroepen tot ‘Beste Klassieke Muziekuitvoering 2022’ en in 2023 bekroond met vijf sterren in Dagblad Trouw.

Wanneer:
7 maart
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Luthers Bach Ensemble brengt nieuwe concertreeks met haar bekroonde Matthäus Passion

Wijkstraat 32
9901 AJ Appingedam
Plan your route

from your location

Info en kaartverkoop


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.