Doe eens Wad

Doe Eens Wad

Zin om met de handen uit de mouwen samen iets te doen aan de plastic soep? Vaar dan mee met een Doe Eens Wad-tocht naar Het Rif. Dat is een pr…

Zin om met de handen uit de mouwen samen iets te doen aan de plastic soep? Vaar dan mee met een Doe Eens Wad-tocht naar Het Rif. Dat is een prachtige zandplaat, middenin de Waddenzee, tussen Ameland en Schiermonnikoog. Door de stroming van de zee komt hier veel afval terecht: van stofzuigerslangen en visnetten, tot schoenen en zelfs brokstukken van een vliegtuig. Wat de mens heeft gedumpt, legt de zee daar neer. Bij Lauwersoog gaan we met de Raaf, een echte vissermanschouw, door de sluis. Vanaf daar zeilen we met de stroom mee naar deze unieke plek, laten ons droog vallen, verkennen de plaat en nemen zo veel mogelijk mee van wat de zee voor onze voeten heeft gelegd. We sjouwen ons af en toe de pleuris, maar tegelijk voelt het als een enorme eer om te mogen doen. Want je ziet dat je daadwerkelijk iets kunt doen om de aarde mooier te maken. Zo doe je Wad!

When

  • Daily starting from april 1st, 2023 until october 31st, 2023
  • Op de site kun je boeken voor individuele tochten. Ook kunnen groepen reserveren voor een datum in overleg. Maximale groepsgrootte 8 personen. Voor grotere groepen regelen we eventueel een collega-schip.

Prices

  • Adults€105.00
  • Children€65.00 t/m 12 jaar
  • Groups€795.00 Maximaal 8 personen. Op verzoek zorgen wij voor € 22,50 p.p. voor ruim voldoende lekker eten en drinken tijdens de tocht
  • Voor deze bijdrage krijg je een voldaan gevoel en een onvergetelijke dag zeilen op het Wad, inclusief droogvallen. Bovendien ervaar je dat jij in staat bent zelfs het Unesco Werelderfgoed Waddenzee nog mooier te maken. Natuurlijk zorg wij voor koffie, thee en vers drinkwater.
    Met jouw bijdrage maak je het mogelijk dat ik mij ook buiten de tochten om in kan zetten voor een structurele aanpak van de plastic soep in het Werelderfgoed Waddenzee.
  • Betaalmogelijkheden: Online

Attributes

Reviews

Read the experiences of other visitors

View the reviews by previous visitors to this location.

View all reviews

Location

Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.