Kinderwadlooptocht Pieterburen

Sorry, this event is not available anymore

Pieterburen

Haal deze zomer je wadloopdiploma tijdens de kinderwadlooptocht van Waddengenot Pieterburen! Ga op avontuur over de bodem van de zee en ontdek de bijzondere natuur van de Wadden.

Het inschrijven voor een wadlooptocht doe je 45 min voor aanvang van de tocht in de receptie annex wadloopwinkel aan de Hoofdstraat 84 in Pieterburen. Hier kan je eventueel schoeisel huren in de maten 30 t/m 47 en eventuele andere wadloopspulletjes kopen.

Nadat je je hebt ingeschreven begint het programma ontspannen in ons restaurant met koffie/thee/sap met wat lekkers en appelgebak en draait hier een korte sfeerfilm over wadlopen. Tevens is hier de laatste mogelijkheid voor een toiletbezoekje voor je het wad gaat trotseren.

Vervolgens rij je met je eigen auto naar de dijk bij Pieterburen (5 minuten), waar de wadlooptocht begint en eindigt. Bij het Wad aangekomen loop je over de kwelders naar de eerste rijsdammen, door de eerste slikvelden. De wadlooptocht duurt ongeveer 2 uur en je komt na afloop weer terug op het punt waar je gestart bent.

Als je terugkomt van het wadlopen kan je bij een eenvoudig ingerichte wasgelegenheid weer de dikste modder en slik afspoelen van je schoenen en benen, en je schone kleren aantrekken. De schone kleding laat je achter in je auto tijdens het wadlopen.

Terug in Pieterburen krijgen de kinderen een heus wadloopdiploma! Daarna kun je nog even heerlijk ontspannen op het terras en wellicht nog een hapje eten of zelfs overnachten?

Wanneer:
t/m 1 februari
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Kinderwadlooptocht Pieterburen

Hoofdstraat 93
9968 AB Pieterburen
Plan your route

from your location

Meer informatie


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.