Expositie Wopke van der Heide en Marijke Buurlage in de Nieuwe Smederij te Ferwert.

Ferwert

De Nieuwe Smederij Ferwert bestaat uit een vintagewinkel en kunstgalerie. Van februari tot november zijn er exposities te bezichtigen. Kopje koffie/thee in smederijsfeer kan ook. Open op donderdagen en de 2e en laatste zaterdag van de maand van 10:00-17:0...

Kunst uit Hijum en Ternaard  

Van 11 mei tot 13 juli 2024 exposeren de Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage in de Nieuwe Smederij te Ferwert. Dit belooft een bijzonder gedurfde ontmoeting te worden tussen 2 heel uiteenlopende disciplines en stijlen. 
Wopke van der Heide (Britsum, 1945) woont in Hijum en exposeert regelmatig in Friesland. In zijn schilderijen herken je zijn grote passie voor de natuur.Van der Heide werkt meestal met olieverf en een enkele keer met acryl. Hij schildert voornamelijk landschappen, maar ook dieren en bloemen, in prachtige harmonieuze kleuren en heel sfeervol door de helderheid of het soms sterk aanwezige licht/donker contrast. Alhoewel het gaat om schilderijen, komt toch ook de tekenaar in Wopke naar voren. De schilderijen zijn gedetailleerd en verfijnd. Je ziet dat de schilder een groot observatievermogen heeft en zeer geduldig en gedreven te werk gaat.

Marijke Buurlage (1989) is illustrator en woont in Ternaard. Ze studeerde af aan Academie Minerva Groningen (2009-2013) en werkt sindsdien als illustrator. Ze werkt vooral aan redactionele illustraties voor tijdschriften, kinderboeken, boekomslagen, posters, apps en e-books, maar werkt ook graag aan zelf geïnitieerde zijprojecten. Haar werk is levendig, luchtig, speels en vrouwelijk en haar twee favoriete dingen om te tekenen zijn dieren en botanische elementen.

De opening van deze duo-expositie zal plaatsvinden op 11 mei om 13:00 bij de Nieuwe Smederij op de Gasthuisstraat 3 te Ferwert. 

De opening van deze duo- expositie is 11 mei om 13:00. Ook de vintagewinkel is deze dag geopend vanaf 10.00-17:00. Welkom! 

Wanneer:
t/m 13 juli
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Expositie Wopke van der Heide en Marijke Buurlage in de Nieuwe Smederij te Ferwert.

De Nieuwe Smederij Ferwert
Gasthuisstraat 3
9172 NZ Ferwert
Plan your route

from your location

Meer informatie


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.