Terschellinger Bieren

Baaiduinen

Scelling: veelzijdige en bijzondere Terschellinger bieren, eigenzinnig als het eiland zelf. Geïnspireerd door elementen die dit eiland haar unieke karakter gaven en waar mogelijk gebrouwen met lokale ingrediënten. Zegelbieren, streekbieren en wereldbieren

Proef Terschelling in Scelling bier

Hoe het is begonnen
Terschellinger Bieren zag het levenslicht in 2011 toen eigenaren Jolle Dijkstra en Ria Baldee op het idee kwamen om een 'eigen biertje' te serveren op het terras van het dagcafé dat ze toen nog bij hun Bed&Breakfast en Appartementen-boerderij De Stormvogel hadden.

Uitgebreid assortiment
Inmiddels brouwen we negen bieren: de Zegelbieren serie Scelling 4 t/m 8 en de Streekbieren serie Duindoorn Tripel, Gagel Goud en Cranberry Quadrupel. Deze nieuwste bieren zijn gebrouwen onder het label 'Smaaklik', een initiatief dat telkens een ander streekingrediënt centraal stelt.   Naast deze series ontwikkelen we ook nog andere Wereldse pareltjes, omdat het zo leuk is. Bijvoorbeeld de Tripel Favoriet Xperience met tropische vruchten en 5 wereldse hops erin verwerkt. De ontwikkeling van onze bovengistende bieren is naar eigen recept en van hoge kwaliteit. Alleen dan mogen ze het label "Scelling" dragen.

Onze bieren proeven?
Onze bieren proeven?
Dat kan thuis door onze bieren te bestellen in onze webshop. Maar je vindt onze bieren ook bijvoorbeeld bij de Jumbo of diverse andere (delicatessen)winkels op het eiland. Bierproeverijen worden per 2023 helaas niet meer gegeven.

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Terschellinger Bieren

Baaiduinen 32
8884 HJ Baaiduinen
Plan your route

from your location

Bekijk de website


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.