Wandelcoach Friesland

Sexbierum

Als ervaren wandelcoach, natuurgids en waddenfotograaf coach en begeleid ik je - alleen of in kleine groepen - graag tijdens wandelingen en vaartochten in, op en rond het Waddengebied. Ik vind het fijn om je er tot rust te laten komen.

Als ervaren wandelcoach, natuurgids en waddenfotograaf coach en begeleid ik je - alleen of in kleine groepen - graag tijdens wandelingen en vaartochten in, op en rond het Waddengebied. Ik vind het fijn om je er tot rust te laten komen. Om je te vertellen over dit unieke en dynamische natuurgebied. En om je het Wad te laten zien, te ruiken, te voelen, te proeven

De Waddenzee ligt dicht bij mijn woonplaats Sexbierum. In een half uurtje loop ik vanaf mijn huis naar de Waddenzeedijk. Daarachter ligt de Waddenzee, de ene keer grotendeels drooggevallen en vol slik, de andere keer gevuld met zilt zeewater. Ik kom er daarom vaak.

Het uitgestrekte Waddengebied biedt mij talloze mogelijkheden om te wandelen, te fotograferen en te coachen. Op de zeedijk en in de kwelders van de Friese Waddenkust. Soms ook wel lopend over de drooggevallen wadbodem, over het zand of ingedroogde slik. Of wandelend over het strand, door de duinen en kwelders en in de bossen van de Waddeneilanden. Helemaal mooi vind ik vaartochten over de Waddenzee, met een veerboot, een rondvaartboot of op een traditioneel zeilschip.

Het Waddengebied biedt rust, ruimte en stilte, voor mij elementaire levensbehoeften. Het Wad is nooit hetzelfde, altijd anders en vaak ook verrassend. De weersomstandigheden wijzigen soms per minuut. Zon, regen, hagel, sneeuw, wind, storm, hitte en kou kunnen snel wisselen.

Sustainable entrepreneur

At Wandelcoach Friesland, sustainability is of great importance!

 • Duurzame energiebronnen

  Ik maak gebruik van zonne-energie, geproduceerd via zonnepanelen op het dak

 • Gebruik van materialen

  Composteren van gras en snoeiafval. Hergebruik van houten en stenen materialen. Zo is een verhoogde border gecreëerd met hergebruikte trottoirtegels.

 • Versterken gezondheid en welzijn

  Als wandelcoach help ik mijn klanten onder meer om wandelend tot rust te komen in de natuur, waaronder aan de Waddenkust.

 • Versterken van maatschappij en cultuur

  Als wandelcoach doe ik dit al zonder meer. Daarbij komt dat ik bij de coach- en natuurwandelingen vaak aandacht besteed aan de monumenten in mijn woon- en werkgebied. Zo werk ik onder meer samen met Molen de Korenaar in Sexbierum.

Learn more about sustainable travel.
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Wandelcoach Friesland

Dukerstraat 34
8855CZ Sexbierum
Plan your route

from your location


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.