De Witte Klok

Oude Bildtzijl

In het noordwesten van Friesland ligt het schilderachtige dorpje Oudebildtzijl. Hotel/Logement De Witte Klok ligt in het hart van het dorp en biedt reizigers al sinds 1664 accommodatie.

Door inpoldering van de Middelsee is de langst bewoonde straat van Europa ontstaan, namelijk de 12 kilometer lange Oude Bildtdijk. Hotel | Logement De Witte Klok bevindt zich aan het begin van deze dijk, in het schilderachtige dorpje Oude Bildtzijl en is sinds 1664 al in gebruik als Herberg. 

De 4 appartementen zijn sfeervol ingericht en zijn allen voorzien van een eigen badkamer, keuken, zithoek en slaap- gedeelte. De familiekamer is zelfs geschikt voor 4/5 personen. Huisdieren zijn in overleg toegestaan. Het is (tegen meerprijs) mogelijk om ’s ochtends verwend te worden met een uitgebreid ontbijt. Ook lunchpakketten zijn in overleg mogelijk.

Midden in het dorp ligt De Aerden Plaats, een cultureel bezoekerscentrum met vele facetten. Het archeologisch Steunpunt vertelt over de ontstaansgeschiedenis van dit specifieke gebied. Er zijn wisselende exposities van kunstenaars uit de regio en de naastgelegen Julianakerk is te bezichtigen.

Achter de Aerden Plaats bevindt zich een unieke Vlindertuin, die vrij toegankelijk is en waar je als gast van Hotel | Logement De Witte Klok zomers je ontbijt kunt nuttigen. Het dorp beschikt ook over een eetcafé Het Graauwe Paard.

Oude Bildtzijl is een goede uitvalsbasis voor excursies voor zowel natuur- als cultuurliefhebbers. De Waddenzee ligt slechts 3 kilometer van het hotel en tijdens laagtij kunt u van het vasteland naar de eilanden komen.

Binnen een straal van 25 kilometer van het hotel vindt u Leeuwarden, Dokkum, Franeker en Harlingen met diverse bezienswaardigheden.

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find De Witte Klok

Ds.Schuilingstraat 6
9078WD Oude Bildtzijl
Plan your route

from your location

Nu boeken


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.