Wijngaard De Frysling

Twijzel

Frysling is de meest noordelijke wijngaard van Nederland, produceert Frysling witte en rosé wijnen en Frysling Brûswyn.

Frysling is de meest noordelijke wijngaard van Nederland, produceert Frysling witte en rosé wijnen en Frysling Brûswyn.

Wij zijn Douwe en Jantiene Broersma, de trotse eigenaren van de noordelijkste wijngaard van Nederland; de Frysling. De Frysling is de noordelijkste wijngaard van Nederland, gelegen net buiten het dorp Twijzel, in de Friese gemeente Achtkarspelen. Hier, op de 53ste breedtegraad, in de buurt van de Waddenzee en in de beschutting van het prachtige Friese woudengebied, is er sinds 2009 een weelderige wijngaard ontstaan. Wat ooit een droom voor ons was, is op deze bijzondere plek met veel passie en reële ondernemerszin, gestalte gegeven. De naam ‘Frysling’ is een combinatie van de provincie naam Fryslân en het druivenras Riesling, welke in Duitsland ook wel de koningin van de druiven wordt genoemd.

Op wijngaard is in het honderdtwintig jaar oude woudhuisje een sfeervol proeflokaal aanwezig, waar u in een relaxte ambiance onze Friese wijnen en mousserende wijnen kunt proeven en kopen. Buiten kun je heerlijk tussen de wijnranken lopen en genieten van de rust en natuur.

Op afspraak is een rondleiding en wijnproeverij met 3 Frysling wijnen gedurende het hele jaar mogelijk voor groepen vanaf tien personen of 150,- Voor groepen groter dan 25 personen vraag naar de mogelijkheden!

Een rondleiding met wijnproeverij duurt ± 1,5 uur.  

Afstand tot jouw locatie:

Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.