Borgterrein Ewsum

Middelstum

Dit indrukwekkende borgterrein heeft een rijke historie die teruggaat tot vijftiende eeuw. Ridder Onno van Ewsum bouwde er de nog steeds aanwezige geschutstoren. De borg groeide in de loop der tijd uit tot één van de fraaiste in de Ommelanden.

Dit indrukwekkende borgterrein heeft een rijke historie die teruggaat tot vijftiende eeuw. Ridder Onno van Ewsum bouwde er de nog steeds aanwezige geschutstoren. De borg groeide in de loop der tijd uit tot één van de fraaiste in de Ommelanden. Veel daarvan ging verloren, maar de boerderij met schuur herinnert aan vervlogen tijden.

Als je het borgterrein betreedt lees je 300 jaar geschiedenis af aan het bijzondere tuinlandschap: de eeuwenlang gesnoeide majestueuze lindebomen, hebben de vorm van immense kandelaars aangenomen.

Zelf plukken
Je vindt er naast een kruidentuin, die vooral gebruikt wordt door de theeschenkerij op de borg, een boomgaard, een bloementuin en een op de zon gelegen fruitmuur, ook een historische groentetuin. Alles is ingericht volgens de principes van tuinieren anno 1800.

De oogst uit de groentetuin en boomgaard wordt verkocht op de plantentafel die voor de theeschenkerij staat en in de zomer mag je zelf een krop sla uit de tuin halen.

Fruit van de muur
De 40 meter lange fruitmuur is een bijzonder fenomeen en al ruim 300 jaar oud. De stenen houden zonnewarmte vast en geven die langzaam weer af. Zo is deze bijzondere kweekplaats leverancier van luxe tafelfruit zoals perzik, abrikoos, moerbei en leipeer.

In het voorjaar van 2022 opent de nieuwe historische glazen kas op het terrein waar groenten en fruit worden verbouwd

De tuinen zijn tussen zonsopkomst en zonsondergang vrij te bezoeken.

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Borgterrein Ewsum

Borgterrein Ewsum
Oosterburen 1
9991 NB Middelstum
Plan your route

from your location


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.