Hangende Keukens

Appingedam

Dwalend door Appingedam ontdek je merkwaardige uitbouwsels aan een aantal historische panden. Hangende keukens boven het water, dé oplossing toen de pakhuizen in het verleden de huidige woonfunctie kregen.

In de late Middeleeuwen was Appingedam een bruisende en belangrijke handelsstad. In het pittoreske centrum vind je nog veel aanwijzingen van zijn eeuwenoudse glorie en rijkdom. Hier vind je nog vele middeleeuwse panden.

Maak een wandeling door het centrum en bewonder de woonhuizen met de hangende keukens. Deze gebouwen dienden ooit als pakhuis, maar werden later tot woonhuis omgebouwd. Er was weinig ruimte voor een keuken in het woonhuis en daarom werden de keukens hangend boven het Damsterdiep gebouwd. 

Wil je de hangende keukens van Appingedam gaan bekijken? Het is niet zo moeilijk om ze te vinden, je vindt ze in het hart van de binnenstad. Wanneer je een stadswandeling maakt, kom je over de vrouwenbrug en vanaf daar heb je het mooiste uitzicht.

Tip: Loop es binnen bij de Toerist Info Eemsdelta voor meer informatie of folders met leuke wandelingen - Oude Kerstraat 1.
Meer over Appingedam en omgeving:  visiteemsdelta.nl

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Hangende Keukens

Kniestraat 10
9901 AJ Appingedam
Plan your route

from your location


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.