Kraam met producten

Hornhuizen

De naam Horaholm is een samentrekking van Hora en Holm. Hora is afkomstig van de oude naam van Hornhuizen: Horahusem. Holm betekent hoog stuk land.

De naam Horaholm is een samentrekking van Hora en Holm. Hora is afkomstig van de oude naam van Hornhuizen: Horahusem. Holm betekent hoog stuk land. De hoogste percelen bestaan uit lichte grond. Het hoogste perceel van het bedrijf, vlak bij de Kruisweg, ligt maar liefst 2 meter boven NAP en bestaat bijna helemaal uit zandgrond. Er komt hier een zeldzaam akkerkruid voor genaamd ‘Kromhals’. Verder zie je hier ook klaprozen en soms akkerviooltjes.

Wil je de minerale en vitaminerijke producten kopen van dit bedrijf? Als bevoorrechte burger of toerist in de buurt kun je terecht bij de kraam bij de ingang. Lukt het niet om langs te komen, maar woon of verblijf je in een straal van 5 kilometer rond de boerderij dan kun je gebruik maken van de bezorgservice met de elektrische bakfiets!

Wil je deze vorm van natuur- en landschapsinclusieve landbouw steunen? Let dan op dat je in de winkel producten met het DEMETER keurmerk (link) kiest.

Een DEMETER boer werkt aan de eigen ontwikkeling en zorgt er voor dat z’n bedrijf voortdurend zich verder ontwikkeld. In de nieuwe schuur, aan deze kant van het moderne gebouw waar een kleine luifel uitsteekt als uitnodigend gebaar is een plek voor educatie. Het is een plek waar regionale en internationale studiegroepen van boeren bij elkaar komen. 

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Kraam met producten

Dijksterweg 12
9978 TB Hornhuizen
Plan your route

from your location


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.