Waddensky

Op locatie

Ga mee op een fascinerende ontdekkingstocht onder de sterrenhemel.

Met Waddensky beleef je de sterrenhemel. Laat je meevoeren op een betoverende reis langs sterren, planeten, sterrenbeelden en de mooiste hemelgebeurtenissen. Ben je klaar om op avontuur te gaan in het universum? Waddensky verzorgt sterrenkijkavonden, donkerte-excursies, lezingen en cursussen over de sterrenhemel en het belang van duisternis.

Sustainable entrepreneur

At Waddensky, sustainability is of great importance!

 • Biodiversiteit versterken

  Van een deel van de omzet van Waddensky worden bijenhotels, nestkastjes en inheemse bloemen aangeschaft voor in de tuin. Excursies en kijkavonden op locaties die de natuur niet verstoren, uitleg over bijzondere natuurwaarden van de locaties.

 • Duurzame energiebronnen

  Thuiskantoor wordt voorzien van 100% groene elektriciteit via energiemaatschappij Vandebron. En er zijn zonnepanelen geïnstalleerd voor duurzame, lokale opwekking van energie.

 • Gebruik van materialen

  Gebruikt materiaal bij sterrenkijkavonden en excursies is zoveel mogelijk digitaal en anders recyclebaar, afval wordt verzameld en gescheiden ingeleverd. Promotiemateriaal wordt gedrukt op gerecycled papier.

 • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

  Door zakelijk te bankieren bij een duurzame bank weet ik dat mijn omzet wordt gebruikt om sociale en ecologische waarde te creëren.

 • Versterken gezondheid en welzijn

  Door deelnemers bewust te maken van het belang van duisternis voor het natuurlijke dag- en nachtritme stimuleer ik het nadenken over de verstorende werking van kunstlicht en de rol hiervan op gezondheid en welzijn.

 • Versterken van maatschappij en cultuur

  Ik werk samen met lokale ondernemers en lever op deze manier een bijdrage aan de lokale economie en maatschappij. Door het organiseren van gratis evenementen geef ik ook mensen met minder kansen de gelegenheid te genieten van de sterrenhemel.

Learn more about sustainable travel.
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Waddensky

Friesland
Op locatie
Plan your route

from your location


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.