De Luingahof

Bierum

De Luingahof is een rustieke boomgaard, gelegen op het voormalig borgterrein van de borg Luinga. Je vindt er een boomgaard, theeschenkerij en de boerderijwinkel met een ruim assortiment.

De Luingahof is een rustieke boomgaard, gelegen op het voormalig borgterrein van de borg Luinga. Al een aantal eeuwen worden hier appels, peren en pruimen geteeld. Op dit moment zijn er ongeveer 50 verschillende soorten nieuwe en oude rassen te vinden. De tuin ademt een bijzondere sfeer uit doordat de 2000 struiken, halfstam- en hoogstambomen op de juiste wijze afgewisseld worden. Er loopt een mooi wandelpad door de tuin, die toegankelijk is voor publiek.

Op de laatste zaterdag van de zomervakantie organiseert De Luingahof een sfeervolle Oogst- en Kunstfair. Door de hele boomgaard staan kunstenaars en mooie producten uit de regio.

In de herfst kan het publiek tijdens de fruitplukdag zelf appels en peren plukken.

Bijzonder lekker is de appelsap van fruit uit de boomgaard van De Luingahof die je in de theetuin kunt krijgen. De theeschenkerij bevindt zich in de oude boomgaard, achter de winkel.

Naast de verkoop van eigen geteeld fruit, kun je er groenten, aardappelen, boerenkaas, bio-vlees, boerenzuivel, huisgemaakte jams, honing, vruchtensappen en vele andere producten verkrijgen.

De boomgaard, theeschenkerij en boerderijwinkel zijn tijdens de openingstijden te bezoeken.

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find De Luingahof

Borgsingel 9
9906 PZ Bierum
Plan your route

from your location

Meer informatie


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.