Van Schier

Schiermonnikoog

De trotse zuivelboeren Van Schier maken overheerlijke, authentieke kazen. Deze kaas is onderdeel van een groots biodiversiteitsproject op Schiermonnikoog. De passie voor zowel de natuur als het boerenleven proef je terug in de kazen Van Schier. Héérlijk!

De trotse zuivelboeren van Schiermonnikoog makens sinds enige tijd overheerlijke, authentieke kazen. De boeren hebben hart voor de natuur. Om meer balans te brengen tussen deze natuur en de boerenbedrijven, hebben de eilander boeren hun veestapel met meer dan een derde verkleind. Met minder koeien krijgt de natuur vleugels; de diversiteit aan planten en dieren groeit, passend bij het eilander landschap. En zo worden de polders van Schiermonnikoog nóg meer een paradijs voor weidevogels.

De aanleiding van deze grote verandering op Schiermonnikoog is de landelijke opdracht om de stikstofuitstoot in Nederland te verlagen. De trotse zuivelboeren hebben deze opdracht ter harte genomen en hier hun eigen draai aan gegeven. Door zelf kaas te maken en verkopen, halen de boeren vervolgens meer waarde uit hun melk. Zo kunnen de zuivelboeren met minder vee tóch boer blijven. En zo is er uit dit prachtige biodiversiteitsproject een overheerlijke, authentieke kaas ontstaan, onder de naam Van Schier. Door de unieke bodemsamenstelling van Nationaal Park Schiermonnikoog heeft de melk van de koeien er een zacht-zilte en iets kruidige smaak. Dat proef je terug in de kazen Van Schier. Net als de liefde waarmee ze gemaakt zijn!

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Van Schier

Van Schier
Reeweg 5
9166 PW Schiermonnikoog
Plan your route

from your location


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.