Wiksterstee

Bierum

Rustpunt Wiksterstee is een idyllisch plekje met een nabij gelegen strandje. De beheerster van het Rustpunt is Pia de Wikster van het Wad. Een hedendaagse Heks, die hekserij en de Oude Religie uitdraagt.

Tijdens de dag van het Wad is er bij de Wikster van het wad een kleine markt. De markt brengt de Magie van het Wad in beeld. De kraampjes hebben magische producten hier uit het wadden gebied. Zo is Gaia kruiden op de markt. Ze verkopen kruidenmiddeltjes die hier in de omgeving groeien. Er staat een Imker met honing hier uit het Wadden gebied. Ook zijn er activiteiten gerelateerd aan het Wad of Hekserij. Oma Heksje is er met haar kinderverhalen en knutsel. Ook de Wikster van het Wad geeft een kijkje in haar werkzaamheden. Een Magische middag aan de rand van het Wad.

Hoogwatum is een buurt in de gemeente Delfzijl. De buurt ligt iets ten noordoosten van Bierum, direct achter de zeedijk langs de Eems, die aldaar wordt aangeduid als de Bocht van Watum. De naam verwijst naar een vroegere wierde die onder de zeedijk is verdwenen. Op die wierde lag het dorp Watum, dat in de Middeleeuwen een eigen kapel had.

Bij een rustpunt kun je even bijkomen. Een plek om zelf een kop koffie of thee te zetten. Een fiets opladen, je bandplakken of een sanitaire stop behoren tot de mogelijkheden.

Tussen Lauwersoog en het meest oostelijke punt van de provincie Groningen, Nieuw Statenzijl, ligt een nieuw fietspad: Kiek over de Diek. Aan dit pad ligt Hoogwatum. Nabij fietsknooppunt 19. Alwaar Wikster Stee is gevestigd. Het fietspad is maar liefst 90 kilometer lang en loopt dwars door het Waddengebied..

Het Pronkjewailpad. In 2021 is er een oost route gekomen van het Pronkjewailpad . Wiksterstee is een Pronkjewailstempelpost. Je kunt hier naast de stempel van de Wikster van het Wad, ook een korting bon krijgen voor activiteiten bij Wikster van het Wad.

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Wiksterstee

Hoogwatum 5
9906 TD Bierum
Plan your route

from your location

Meer informatie


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.