Texel Wool

Oudeschild

De Texelse schapenboeren zijn belangrijk voor de levering van de wol voor de beroemde Texeler dekbedden, matrassentoppers, kussens en nog veel meer. De wol is warm in de winter en koel in de zomer.

De Texelse schapenboeren zijn belangrijk voor de levering van de wol voor de beroemde Texeler dekbedden, matrassentoppers, kussens en nog veel meer. De wol is warm in de winter en koel in de zomer. Rond de maand juni worden de schapen geschoren en vrijwel alle wol gaat naar De Texeler. Voor een dekbed van schapenwol kun je terecht bij Texel Wool, er is een winkel waar van alles te koop is van de Texelse schapen. En daar kun je ook een mooie, informatieve film over Texel bekijken en zie hoe de schapen geschoren worden, hoe de wol wordt verwerkt en dit alles op een heerlijk zacht schapenwollen bed.

Maandag t/m vrijdag tussen 9.30 en 12.30 en 13.30 en 15.30

Door het kopen van een wol product help je ook de boeren en zorg je ervoor dat er lammetjes in de weide blijven. Dit bedrijf is ambassadeur Vereniging Schapeneiland Texel, verwerkt Texelse wol. Want zonder schapenboer geen Texelse wol. De schapen van de Wadden zijn de leverancier van de wol. Wol van hoge kwaliteit. In de maand juni worden de schapen geschoren en al de wol gaat naar de Texeler.

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Texel Wool

IJsdijk 7
1792CB Oudeschild
Plan your route

from your location


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.