Biologische groenteteelt rondom Zandeweer

Uithuizen

De gronden rondom Zandeweer zijn vruchtbaar vanwege de rijke kleigrond en is geschikt voor vele soorten teelt. Het landschap is nog relatief kleinschalig.

De gronden rondom Zandeweer zijn vruchtbaar vanwege de rijke kleigrond en is geschikt voor vele soorten teelt. Het landschap is nog relatief kleinschalig, dit is te zien aan de bochtige percelen die de contouren en lopen van eeuwenoude wegen en maren (voormalige prielen gevormd door eb & vloed) volgen. In en rond Zandeweer zijn een aantal biologische telers actief die zowel op land als onder glas groenten telen waaronder wortels, venkel, kool en prei. In de strijd tegen luis worden sluipwespen en lieveheersbeestjes ingezet. In proefvelden met koolzaad worden bijen ingezet voor de bestuiving.

Het dorp Zandeweer telt circa 850 inwoners. De kerk stamt oorspronkelijk uit de dertiende eeuw. De losse zadeldaktoren uit de vijftiende eeuw. De kerk beschikt over een orgel uit 1731 gebouwd door Albertus Antoni Hinsz. Korenmolen Windlust is gebouwd in 1818. In de sarrieshut ernaast woonde een ambtenaar van de Provincie die controleerde of boeren de belasting op graan wel betaalden. 

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Biologische groenteteelt rondom Zandeweer

Uithuizen
Plan your route

from your location


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.