Sexbierum (Seisbierrum)

Sexbierum

Sexbierum, het dorp waar Tjerk Hiddes de Vries is geboren, is ontstaan op een terp op een kwelderwal langs UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Gelegen aan de Elfstedenroute vormt het dorp ook een unieke uitvalsbasis om het dorp en de omgeving te ontdekken.

Kom tot rust aan de Friese Waddenkust. Bezoek het Friese tweelingdorp Sexbierum-Pietersbierum.

Hier vind je nog volop rust, ruimte, stilte, eindeloze vergezichten, imposante wolkenluchten en indrukwekkende sterrenhemels. Wandel of fiets tussen de uitgestrekte agrarische landerijen of over de Waddenzeedijk langs het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Ontdek in deze prikkelarme omgeving de rijke historie van deze oude terpdorpen. Buiten het dorp is de poort van Liauckama State bewaard gebleven en zeker een bezoek waard. 

Zo kun je ook Molen de Korenaar bezoeken of het geboortehuis van Tjerk Hiddes de Vries (1622-1666), admiraal en zeeheld.

Overnachten kun je in een hotel en verschillende bed-and-breakfasts en appartementen, waaronder zelfs bij een 'kasteeltje'. Gebruik Sexbierum als uitvalsbasis voor bezoeken aan de elfsteden Harlingen, Franeker en Leeuwarden. Wist je dat Sexbierum aan de Elfstedenroute ligt tussen Harlingen en Franeker? 

Of ga het wad op en ontdek de veelzijdige Waddeneilanden Vlieland en Terschelling. Een dagje zeilen met een traditioneel zeilschip op de Wadden is voor mij persoonlijk het ultieme onthaasten en genieten!

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Sexbierum (Seisbierrum)

Dorp
8855 AB Sexbierum
Plan your route

from your location

Meer weten?


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.