Zorgboerderij De Witrik

Twijzelerheide

Zorgboerderij de Witrik verkoopt vlees en vleespakketten van eigen koeien.

Zorgboerderij de Witrik ligt aan de rand van het dorp Twijzelerheide. Omringd door weilanden met houtsingels. Deze vormen samen het mooie, kenmerkende coulisselandschap. De Witrik onderhoudt dit landschap. Ze boeren volgens de biologische werkwijze. Zo strooien ze geen kunstmest en gebruiken geen bestrijdingsmiddelen. In het voorjaar bemesten ze het weiland met drijfmest en vaste mest. Hierdoor is er een kruidenrijk grasland ontstaan met veel dieren, zoals vogels en insecten.

Ze houden Fries Hollandse Witrik koeien voor vlees en fokkerij. Deze koeien hebben een kenmerkende aftekening en dragen horens. De Fries Hollandse Witrik is één van de zeldzame runderrassen in Nederland. Ze helpen dit ras in stand te houden. In het voorjaar en in de zomer lopen alle dieren buiten. Elk jaar wordt er graskuil en hooi van eigen land gewonnen. Zodat er in de winter voldoende voer is voor de koeien.

​Een aantal keer per jaar laten de Witrik één van hun runderen slachten bij Huisslachter Paul van der Kley uit Kollumerzwaag. Zo zorgen ze voor een stukje verantwoord vlees uit de regio. Je kunt vleespakketten en losse producten zoals gehakt, worstjes en vlees (biefstuk, bieflappen, lendelappen, rollade) kopen.

Kijk voor de openingstijden de website van de Witrik.

(Bron: Eetbaar Fryslân)

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Zorgboerderij De Witrik

Zorgboerderij De Witrik
Wyldpaed West 30
9287 VK Twijzelerheide
Plan your route

from your location

Ga naar de website


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.