OOST

Vlieland

Een smaakvol en ‘anders-dan-anders’ strandpaviljoen en restaurant. Ongedwongen luxe met een gevoel van vrijheid. Goede, verse producten met een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding. Het beste uit de Wadden- en Noordzee, en dat alles op een unieke locatie.

Een smaakvol en ‘anders-dan-anders’ strandpaviljoen en restaurant op Vlieland. Ongedwongen luxe met een gevoel van vrijheid. Goede, verse producten met een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding. Het beste uit de Wadden- en de Noordzee, en dat alles op een unieke locatie: OOST!

De kaart wordt overdag bepaald door de prachtige Noordzee! Zeebaars, oesters, kokkels, mosselen, scheermessen, garnalen, inktvis en natuurlijk zeewier. In de avond wordt er een 4-gangen surprise menu geserveerd, bestaand uit wat de zee aanbiedt. Er wordt gewerkt met kraak verse vis en de gerechten worden bereid met  zo veel mogelijk lokale producten.

Het koksteam is ambachtelijk en authentiek, er wordt gewerkt met de KOPA houtskooloven. Daarmee functioneert het paviljoen volledig gasvrij. In culinaire zin is het traditioneel: de duurzaam gevangen vis wordt bereide met verse ingrediënten. Precies genoeg, zodat de smaken puur blijven en de smaakpapillen optimaal gestimuleerd worden.

Sustainable entrepreneur

At OOST, sustainability is of great importance!

 • Biodiversiteit versterken

  Wij maken gebruik van biologische afbreekbare schoonmaakmiddelen, daarnaast hebben we home made zeep. Ook hebben we eigen teelten, bijenkasten en eetbare bloemen in de tuin.

 • Duurzaam gebruik van water

  We hebben filters op de kranen en we geven met opgevangen regenwater de planten water.

 • Gebruik van materialen

  We maken zelf zeep en siropen van de kruiden en fruitskneusjes en de jampotjes worden cadeaubon verpakking.

 • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

  Green Key Goud en the considerate collection van SLH in bezit.

 • Versterken gezondheid en welzijn

  We hebben een 4 daagse werkweek en we zijn veel buiten.

 • Versterken van maatschappij en cultuur

  We bieden lokale werkgelegenheid. Verder werken er mensen met afstand tot de arbeidsmarkt bij ons. Daarnaast kopen we alles lokaal in.

Learn more about sustainable travel.

Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.