Vishandel Metz

Culinaire Wadden Weken
Tijdens de Culinaire Wadden Weken kan je bij Vishandel Metz genieten van de kokkel pannetje en gebakken scharretjes. 

Golven omspoelen al eeuwen het eiland Ameland en door het immer aanwezige tij valt een groot gedeelte van de, doorgaans aan het oog onttrokken, rijke zeebodem droog. Op deze momenten, met de meeuwen als luidruchtige getuigen, verandert het wad in een waar zeebanket. 
Heerlijke Amelander oesters en kokkels worden door vissers geraapt voor in de winkel van visboer Hendrik Metz in Nes. In de traditionele staande netten op het wad en de Noordzee worden de prachtig zilver geschubde Amelander zeebaars en harder gevangen. De vissen zwemmen en spartelen bijna letterlijk de viswinkel in, zo proef je de smaak van de zee op je bord.

Opening times

  • Daily from 11:00 to 18:00

Location

Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.