Schapenpaaltjesroute

Hornhuizen

Je bent hier bij een gebouw van Waterschap Noorderzijlvest, met een parkeervoorziening voor toeristen en recreanten. Als je door het hekje buitendijks gaat, vind je aan de rechterhand de Schapenpaaltjesroute.

Je bent hier bij een gebouw van Waterschap Noorderzijlvest, met een parkeervoorziening voor toeristen en recreanten. Als je door het hekje buitendijks gaat, en je volgt hier het fietspad, parallel aan de Strandweg richting Lauwersmeer, vind je aan de rechterhand de Schapenpaaltjesroute. Een wandelroute met paaltjes aangegeven door de kwelders van de Westpolder . De route is een resultaat van het programma Kwelderherstel Groningen en voert je over vier kwelders van verschillende oevereigenaren, waaronder die van Sijpkens (7). Je weet dat je in de Sijpkens kwelder bent als je het bankje van Martin Borchert vindt, het eindpunt van deze route. Een prachtige plek om te genieten van de kwelder, de Waddenzee met aan de einder Schiermonnikoog!    

Om de fietstocht te vervolgen moet je echter binnendijks doorfietsen. Dus door het hekje tussen het Waterschapsgebouw en de dijk. 

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Schapenpaaltjesroute

Kustweg
Hornhuizen
Plan your route

from your location


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.