Punt van Reide

Termunten

De punt van Reide is een schiereiland in de Dollard. In de loop der tijd is vrijwel het hele gebied weggeslagen door stormvloeden. Het schiereiland dat is overgebleven bestaat voor het grootste deel uit kwelders.

De landtong is het restant van de oeverwal van de Eems, waaraan twee dorpen lagen: Westerreide en Oosterreide. Het schiereiland dat is overgebleven bestaat voor het grootste deel uit kwelders; alleen bij stormvloed loopt het terrein nog onder. Door de ligging is de Punt van Reide een oase van rust voor een groot aantal vogels. Ook zijn er vaak zeehonden te zien, die bij eb op de slikbanken liggen. Vanuit Bezoekerscentrum Dollard, net onder Termunten, is het gebied goed te bezoeken. Het bezoekerscentrum geeft allerlei informatie over het natuurgebied. Zo draait er een film over het gebied, zijn er in de vitrinekasten opgezette wadvogels van dichtbij te bekijken en staan er verschillende informatiepanelen met uitleg.

Vanwege de grote natuurwaarde is de Punt van Reide het gehele jaar gesloten voor het publiek. In de periode van oktober tot en met maart worden vanuit Bezoekerscentrum Dollard wandelingen onder leiding van gidsen georganiseerd over de Punt van Reide.

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Punt van Reide

Dallingeweersterweg 30
9947 TB Termunten
Plan your route

from your location


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.