Wereldwinkel Veur Elkenain

Loppersum

De Wereldwinkel biedt een scala aan unieke handgemaakte produkten, koffie, thee en allerhande lekkers. Alles voor een eerlijke prijs. Het komt ten goede aan de arbeids- en leefomstandigheden van producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

In het, bewezen oudste winkelpand van Loppersum huist de Wereldwinkel. De oudste delen stammen uit ca. 1588. Veel van de oude details zijn nog steeds zichtbaar.

Veur Elkenain
Wereldwinkel Veur Elkenain  (= voor iedereen) verkoopt eerlijke en duurzame producten zoals koffie, thee en food. Kunstnijverheid wordt afgewisseld met praktische Doelstelling is het bevorderen van eerlijke handel, oftewel fair trade. Fair trade is een samenwerkingsverband in de handelsketen om de arbeids- en leefomstandigheden van producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika te verbeteren.

Vrijwilligers
De Wereldwinkel is een professionele winkel gerund door enthousiaste vrijwilligers. Het werk is verdeeld in verschillende taken. De een zet zich bijvoorbeeld in voor de verkoop en een ander laat zijn creativiteit los op het inrichten van de etalage. Wat de vrijwilligers allemaal gemeen hebben is de liefde voor het duurzame assortiment.

In Wereldwinkel Veur Elkenain is ook een Toerist Infopunt. Je kunt hier terecht voor allerlei informatie over Loppersum en regio Eemsdelta. 
Denk aan:

  • Bezienswaardigheden
  • Restaurants
  • Evenementen
  • Overnachtingtips
  • Wandel-, fiets- en autoroutes

Achter de winkel bevindt zich een expositieruimte en een bijeenkomstruimte. Dit ruimte biedt mogelijkheden voor workshops, voorlichting en de WereldClub voor kinderen. 

Wereldwinkel Veur Elkenain is uniek. Loop er gerust eens binnen. De deuren staan open voor iedereen die op zoek is naar een eerlijk cadeau, heerlijke koffie, huisnijverheid of informatie.

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Wereldwinkel Veur Elkenain

Wereldwinkel Veur Elkenain
Hogestraat 19
9919 AL Loppersum
Plan your route

from your location


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.