Waddenaardbeien

Rottum

Tussen Rottum en Doodstil teelt Jelte Plas samen met zijn vrouw Erika sinds 2018 biologische Waddenaardbeien. De twee tunnelkassen zijn al van verre te zien.

Tussen Rottum en Doodstil teelt Jelte Plas samen met zijn vrouw Erika sinds 2018 biologische Waddenaardbeien. De twee tunnelkassen zijn al van verre te zien. Scan de QR code bij de eerste kas en je krijgt meteen meer informatie over de Waddenaardbeien die staan voor smaak, verantwoord, biologisch en evenwicht.

Zo heeft deze sappige aardbei een goede zoet-zuur balans. Is niet te zacht, maar ook niet te hard. Ze groeien natuurlijk, zonder ‘vreemde middelen’. De natuur zit zo fantastisch in elkaar, volgens Jelte, dat planten heel wat aankunnen, en dus zelf een goeie weerstand op kunnen bouwen tegen beestjes en ziektes. Er worden in de kassen soms zelf beestjes uitgezet. Deze natuurlijke vijanden nestelen zich, als ze zich thuis voelen, in de kas en gaan zo op natuurlijke wijze bijvoorbeeld bladluis en spint tegen. Dit scheelt tijd, want de teler hoeft niet constant te bestrijden, en zo mogelijk nog belangrijker: het belast het milieu niet en is dus goed voor dier, mens en natuur.  

Het streven is om jaarlijks van mei tot en met eind oktober aardbeien te telen en leveren. Via een tweetal stalletjes langs de weg, eentje in Rottum, de ander in Middelstum (tegenover Supermarkt Plus) worden 6 dagen per week verse aardbeien aan de man gebracht. Afrekenen kan contant of met de telefoon via een QR code.

De aardbeien zijn ook verkrijgbaar in Groningen bij De nieuwe Weg en in Wirdum bij Fluitekruid. 

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Waddenaardbeien

’t Lage Eind 2
9998 XA Rottum
Plan your route

from your location


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.