Oude dobbe bij Feddema’s plas

Hornhuizen

Op weg naar de dijk zie je een oude drinkdobbe voor het vee, net als bij de slaperdijk. Deze dobbe ligt in het verlande deel van Feddema’s plas, het kleine meertje dat achter het struikgewas ligt.

Op weg naar de dijk zie je een oude drinkdobbe voor het vee, net als bij de slaperdijk. Deze dobbe ligt in het verlande deel van Feddema’s plas, het kleine meertje dat achter het struikgewas ligt. De dobbe is nu niet meer nodig voor de schapen, omdat bij de zeedijk waterleiding-drinkbakken staan. Het water in de omgeving is brak, maar de dobbe is zoet, omdat hij niet te diep is. Een paar jaar geleden zijn er 4 libellesoorten gespot en zowel bruine als groene kikkers zijn er gezien. 

Op een prachtig houten bankje of op een boomstronk in het verlande deel van de plas, kun je even uitrusten en genieten van de moerasachtige vegetatie. De dobbe, het verlande deel en 12 meter van de rietkraag zijn eigendom van Horaholm en is nu ecologisch verbonden met Feddema’s plas. Bij punt 22 vertellen we je meer over deze plas.

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Oude dobbe bij Feddema’s plas

Hornhuizen
Plan your route

from your location


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.