Bruinsma Bio

Sexbierum

De natuer hat altyd gelyk! Oftewel de natuur heeft altijd gelijk, en dat is het motto van biologisch tuin-akkerbouwbedrijf Bruisma Bio. 

De natuer hat altyd gelyk! Oftewel de natuur heeft altijd gelijk: dat is het motto van biologisch tuin-akkerbouwbedrijf Bruisma Bio. 

Van oorsprong is deze kophalsrompboerderij een gemengd bedrijf zoals vele bedrijven dat waren. In de zeventiger jaren is gekozen voor de specialisatie in pootaardappelen en zijn de koeien de deur uitgegaan. Tot 1999 is dit de hoofdteelt van het bedrijf gebleven. Daarnaast zijn in dat tijdsbestek verschillende andere teelten de revue gepasseerd zoals witlofpennen, uien, graszaad, ijsbergsla, wortelen.

In 1999 is er omgeschakeld naar de biologische teeltwijze. De buren teelden in die tijd ook biologisch en boer Jan zag dat dat best op een goede manier mogelijk was. Tot op de dag van vandaag wordt biologisch geproduceerd. 

Tot 2016 was het bedrijf 50 ha groot daarna konden we een erfpachtcontract van 35 ha overnemen van een stoppende biologisch telende boer. Momenteel bewerken wij deze 85 ha met ons enthousiast team van gezinsleden, schooljeugd en vaste krachten Jacob, Jelte en Youri.

Er is een boerderijwinkel op het erf waar je uiteenlopende soorten groenten kunt verkrijgen op het moment dat er geoogst wordt. Vers van de pers! 

Afstand tot jouw locatie:

Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.