De Middeleeuwen Oldambt en De Cleyne Hortus

Nieuw Beerta

Heerlijk wegdromen in prachtige middeleeuwse tuinen met niet alleen tientallen vergeten groenten en bijzondere medicinale planten, maar o.a. ook een Arabische tuin en een besloten tuin. Daarna kunt u genieten van een kop koffie of thee met een lekkernij.

Welkom bij De Middeleeuwen Oldambt. U kunt bij ons genieten van bijzondere middeleeuwse tuinen met theetuin van onze stichting De Cleyne Hortus. Of u nu in het Oldambt woont, dicht in de buurt daarvan of dat u van verre komt om enkele dagen door te brengen in het noordoosten van ons land op zoek naar de historie, kom gerust en beleef een andere tijd. 

U kunt bij ons heerlijk ronddwalen in de middeleeuwse tuinen en een bijzondere sfeer proeven. De tuinen van De Cleyne Hortus zijn vrij toegankelijk en zullen u verrassen. De tuinen zijn gebaseerd op een Benedictijnenklooster uit de Middeleeuwen met een binnenplein en daaromheen een groene kloostergang. Al de andere tuinen zijn daarmee verbonden. Dat zijn een medicinale kruidentuin, een moestuin, een besloten tuin, een druiventuin, een kleine boomgaard en een Arabische hemelse tuin.

In de theetuin van De Cleyne Hortus kunt u genieten van diverse soorten koffie en thee en verschillende soorten gebak, waaronder ook middeleeuwse taartjes. Verder kunt u kiezen voor diverse frisdranken, waaronder moi, een originele Groningse frisdrank.   

In de wintermaanden organiseren wij van De Middeleeuwen Oldambt geheel verzorgde middeleeuwse maaltijden in huiselijke sfeer en wij geven ook boeken uit. 

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find De Middeleeuwen Oldambt en De Cleyne Hortus

De Middeleeuwen Oldambt
Hoofdweg 43
9687 PJ Nieuw Beerta
Plan your route

from your location

Meer informatie


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.