Het Dakhuis

Harlingen

Een luxueus appartement met design en authentieke details, boven op een monumentaal graanpakhuis in Harlingen. Het Dakhuis is geschikt voor 2 personen en is van alle gemakken voorzien. Geniet van het magnifieke zicht op Harlingen en de Wadden(zee)!

Overnacht op het dak
In het Dakhuis verblijf je letterlijk óp het dak, het huis bevindt zich namelijk boven op rijksmonument ’t Kalf in Harlingen. ’t Kalf is een voormalig pakhuis en maalderij aan het Noordijs midden in het centrum van Harlingen en dateert uit de 17e eeuw.

De machinekamer had destijds de functie om het pand en de lagen eronder te verwarmen en middels lucht en warmte het drogen van het graan te bevorderen. Tegenwoordig verhuren wij dit rijksmonument als stijlvol, modern ingericht appartement met twee balkons en rondom een geweldig uitzicht over Harlingen, de Wadden(zee) en bij mooi weer zicht tot Vlieland en Terschelling.

Het appartement
Het appartement is geschikt voor twee personen en biedt een magnifiek zicht op Harlingen en de Wadden(zee). Op een paar kerktorens na, is Het Dakhuis het hoogste gebouw van Harlingen. Het Dakhuis bestaat uit twee verdiepingen; wanneer u de trap opgaat naar het appartement, komt u in de eetkamer en keuken terecht. Een fraaie, lichte ruimte met toegang tot twee riante buitenterrassen. Op deze verdieping bevindt zich ook de badkamer en het toilet. Op de bovenste verdieping is het woon-/slaapgedeelte van het appartement. Kenmerkend voor het appartement is de lichte, stijlvolle en eigentijdse inrichting waarin de oude details, de houten balken en de voormalige warmtebuizen bewaard zijn gebleven. Verder is er in het interieur aandacht voor design en kunst.

Eetkamer/Keuken
De keuken is volledig uitgerust en van alle gemakken voorzien. Zo kunt u koken op een inductie-kookplaat en kunt u gebruik maken de oven. Verder staat er een waterkoker en een Nespresso-apparaat en is er een ruime voorraad koffie, thee, olie, kruiden etc. Tenslotte zijn handdoeken en theedoeken aanwezig.

Badkamer
In de badkamer zijn zowel een regendouche als een handdouche aanwezig, verder een wastafel met handdoeken, een föhn, zeep & shampoo.

Dakterrassen
Aan beide zijden van het Dakhuis bevinden zich dakterrassen. Door de ligging aan twee kanten van het dak, is er zowel een ochtend- als een avondzon. De terrassen zijn ruim genoeg om heerlijk te tafelen, te zonnen en te genieten van het uitzicht. Geniet ‘boven de stad’ van het vergezicht, de stadse geluiden, de zee, de meeuwen en de rode daken. Op de terrassen zijn tafels en stoelen tot uw beschikking.

Zitkamer/Slaapkamer
Wanneer u naar de tweede verdieping gaat, komt u in het woon-/slaapgedeelte terecht. Hier zijn de oude buizen van de voormalige machinekamer nog goed zichtbaar. Nu bevindt u zich echt bóven Harlingen en kunt u bij helder weer zelfs Terschelling en Vlieland zien liggen. Door de vele ramen rondom, kunt u bijna 360 graden rondkijken. Deze bijzondere kamer met veel lichtinval is ook ’s avonds de moeite waard. Gaat u daarom heerlijk zitten in onze designstoelen om te kunnen genieten van dit prachtige vergezicht. De slaapkamer is uitgerust met een tweepersoons box-springbed met hoogwaardige matrassen en het bed is voorzien van beddengoed. In de ruimte is ook radio en TV aanwezig.

Ligging/Locatie
Het Dakhuis is perfect centraal gesitueerd voor zowel een stadsbezoek aan Harlingen als voor een Waddenvakantie. Zowel de binnenstad met haar gezellige winkels, restaurants en terrassen, als het treinstation en de eilanden-veerdienst bevinden zich op loopafstand van het Noordijs.

Verhuur
U kunt Het Dakhuis voor een nacht, weekend of kort verblijf huren. Een parkeerplaats is inbegrepen. Neemt u contact op met Joke Reitsema voor de verhuurmogelijkheden via 06 – 451 71 005 of info@hetdakhuis.nl

Raadpleeg ook onze website www.hetdakhuis.nl of www.facebook.com/hetdakhuis voor meer informatie.

Accommodatietype:
Appartement
Afstand tot jouw locatie:

Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.