Op Oorlogspad op Texel

Ga op zoek naar zichtbare en onzichtbare sporen uit de Tweede Wereldoorlog, luister naar verhalen, tel de kogelinslagen in de muur, speur naar de bunkers in het bos en ontdek waarom er Georgische soldaten begraven liggen op Texel. 

De tocht brengt je over het hele eiland. Met het boekje Op Oorlogspad in de hand kom je op bijzondere plekken waar verhalen liggen van wat mensen op Texel in de oorlog meemaakten. Je bezoekt de vuurtoren, waar je binnen nog de oude gehavende toren ziet en in de 3d audio-experience in Bunker de Vlijt ben je getuige van een ontmoeting tussen een Texels meisje en een Georgische opstandleider.

Het arrangement is inclusief:

● Entree vuurtoren 

● Entree Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel 

● Lunch in Airportrestaurant de Vlijt 

● Op Oorlogspad, een boekje en audioroute met veertig oorlogsverhalen op Texel

Meer informatie:

Dit arrangement is samengesteld door VVV Texel i.s.m. het Luchtvaart -& Oorlogsmuseum Texel. Het is te koop bij VVV Texel vanaf 14 juni 2021 en op aanvraag kunt u er ook een overnachting bijboeken.

Voor vragen, informatie en reserveringen:

Email: secretariaat@texel.net

Voorbehoud: 

Corona: Niet-noodzakelijke reizen worden op het moment van het drukken van deze krant afgeraden, (medio februari 2021) Hopelijk kunnen we snel weer normaal op reis. De arrangementen zijn altijd onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom het coronavirus, adviezen vanuit het RIVM en de maatregelen die door de overheid zijn genomen.

This is what you will be doing

Luchtvaart- & Oorlogsmuseum Texel

Luchtvaart- & Oorlogsmuseum Texel, dat is gevestigd bij het vliegveld, geeft een overzicht van de lange vlieghistorie van het eiland en vertelt het verhaal van de Georgische Opstand.

Op zoek naar het zichtbare en onzichtbare...


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.