Bunkers van Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is het kleinst bewoonde Friese Waddeneiland, met 953 inwoners (per 1 augustus 2020), en is 20 kilometer lang en 4 kilometer breed. Het enige dorp op het eiland heet ook Schiermonnikoog. Op 11 juni 1945 werd Schiermonnikoog als laatste stukje Nederland bevrijd van de Duitsers. De oorlogsgeschiedenis is op veel plekken op het eiland nog duidelijk zichtbaar. In de oorlogsjaren bevond zich een bunkerdorp in de duinen, genaamd Schlei, als onderdeel van de Atlantikwall. In één van de nu nog toegankelijke bunkers, nabij het strand, vindt u het bunkermuseum. De hoogste bunker op het eiland heet de Wassermann, deze is nu ingericht als uitkijkpost en is vrij toegankelijk. Vanaf de Wassermann loopt een voetpad naar begraafplaats Vredenhof, waar drenkelingen en slachtoffers uit beide Wereldoorlogen begraven zijn.

Het arrangement is inclusief: 

● Bootticket v.a. Lauwersoog v.v. 

● Fiets 

● Koffie/thee met gebak t.w.v. € 15,00 (2 personen) 

● Lunch inclusief koffie of thee 

● Entree bunkermuseum (woensdag- of zondagmiddag) 

● Schiermonnikoog bunker fietsroutekaart 

Als u voor het arrangement met overnachting kiest komt het volgende erbij: 

• 2 overnachtingen incl. ontbijt bij Hotel van der Werff  of  Midweek of weekend bij vakantieboerderij de Kooiplaats in een appartement (2 pers, meer pers. op aanvraag) 

• Diner 3 gangen (exclusief drankjes) 

• Fiets voor 3 dagen • VVV-welkomstpakket met plattegrond en verschillende fiets- en wandelroutes

Voorbehoud: 

Onder voorbehoud van beschikbaarheid; Het bunkermuseum is woensdag- en zondagmiddagen geopend. Arrangementen zijn alleen geldig in 2021. 

Corona: Niet-noodzakelijke reizen worden op het moment van het drukken van deze krant afgeraden, (medio februari 2021) Hopelijk kunnen we snel weer normaal op reis. De arrangementen zijn altijd onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom het coronavirus, adviezen vanuit het RIVM en de maatregelen die door de overheid zijn genomen.

This is what you will be doing

Bunkermuseum Schiermonnikoog

Bunkermuseum Schlei is gevestigd in een bunker van het type Seeburg, aan het fietspad ten zuidwesten van strandpaviljoen de Marlijn.

Ontdek de bunkers van Schiermonnikoog!

from € 55.00

Boek nu bij VVV Schiermonnikoog


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.