Bunkers van Terschelling

Ga op ontdekkingstocht op Terschelling. Over het hele eiland zie je de sporen van een bewogen geschiedenis: De Bunkers. Op het strand, in het bos, als vakantiewoning, je ziet ze op de meest bijzondere plekken. Een aantal van deze imposante betonnen bouwwerken zijn in oude staat hersteld. Stap terug in de geschiedenis en kom meer te weten over het verhaal van Terschelling. Terschelling speelde in de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol. Verdeeld over het eiland vind je daarom tal van bunkers. De meeste vind je op West-Terschelling, onder de naam ‘Tigerstelling’; een bunkercomplex van zo’n vijfentachtig bunkers. De radarstelling ‘Tiger’ werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt om het luchtruim in de gaten te houden. Om de bommenwerpers die vanaf Engeland aankwamen zo snel mogelijk waar te nemen, bouwden de Duitse bezetters tientallen observatieposten en radarstellingen. Er is een speciale bunkerroute gemaakt waarmee je langs deze bouwwerken kunt wandelen en fietsen. Een ontdekkingstocht door de duinen, het bos en langs het bunkermuseum. Optioneel kun je ook een bezoek met rondleiding in het bunkermuseum plannen. 

Het arrangement is inclusief:

● Bootretour Harlingen – Terschelling,

● Huurfiets of bus dagkaart,

● Gratis Bunkerroute om te fietsen en te wandelen,

● Gratis informatiepakket,

● Handige rugtas.

Bunker Fiets dagarrangement Terschelling vanaf € 31 p.p.

Meer informatie

Dit arrangement is samengesteld door VVV Terschelling i.s.m. Rederij Doeksen: 

Email: info@vvvterschelling.nl

Voorbehoud: 

Arrangementen zijn alleen geldig in 2021. Corona: Niet-noodzakelijke reizen worden op het moment van het drukken van deze krant afgeraden, (medio februari 2021) Hopelijk kunnen we snel weer normaal op reis. De arrangementen zijn altijd onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom het coronavirus, adviezen vanuit het RIVM en de maatregelen die door de overheid zijn genomen.

This is what you will be doing

Bunkers Terschelling

Decennialang is de ‘Tigerstelling’ uit de Tweede Wereldoorlog met haar verborgen verhalen vrijwel onzichtbaar gebleven. Het voormalige kantinegebouw is nu omgetoverd tot een boeiende expositie- en ontvangstruimte. Een gids leidt je op ontdekkingstocht door verschillende indrukwekkende bouwwerken. Laat je verrassen!

Ga op ontdekkingstocht op Terschelling!

from € 31.00

Boek nu bij VVV Terschelling


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.