Foodwalk WestlandWieringen was vroeger een eiland in de Zuiderzee. Het gebied is door de Afsluitdijk verbonden met Friesland en hoort bij de Noord-Hollandse Waddenkust. Omringt door water ligt het voormalige eiland aan het Amstelmeer, IJselmeer en het Werelderfgoed Waddenzee. Eigenlijk is Wieringen een stevige grote berg. Een rots van stuwwallen, door de zee gevormd. En al is Wieringen, dat ontstond in de ijstijd, geen eiland meer: de Wieringers voelen zich nog steeds eilanders. Niet voor niets ben je niet in Wieringen maar óp Wieringen.

De foodwalk Westland neemt je mee het landschap in en langs de lekkerste waddenproducten in de omgeving van Westland.

Sights on this route

14
1

Visserijbedrijf D.K. Gerssen

Visserijbedrijf D.K. Gerssen vangt op snoekbaars. Een zoetwater roofvis uit het Amstelmeer, gelegen aan het voormalige eiland Wieringen & Waddenzee.

Visserijbedrijf D.K. Gerssen
2

Jan Rotgans

Boat trips at the Wadden Sea with Jan Rotgans.

Jan Rotgans
3

Brocante Scharrelkip Ria

Zomaar aan de dijk staat een lange tafel gevuld met allerlei moois. Je kan de brocante hier kopen. Op het bord staat hoe je kunt betalen.

Brocante Scharrelkip Ria
4

Peilhuisje

Het begin- of eindpunt van de Waddendijk, die doorloopt tot Denemarken. Officieel was hier een quarantaine station toen Wieringen nog een eiland was.

Peilhuisje
5

Palingvangst en verkoop

Kringloopvisserij en ondersteuning aan glasaalfonds svvbnb.nl Stichting Verbetering Visstand & Visserij Biodiversiteit Noord- Holland.

Palingvangst en verkoop
6

7

Westlanderboer Maarten Kikkert

Op het hoogste punt van Wieringen 13m boven nap worden aardappelen, groenten verkocht. De aardappelen groeien op een heuvel die ontstaan is in de IJstijd en dicht bij de Waddenzee, dat geeft volgens de teler de unieke smaak.

Westlanderboer Maarten Kikkert
8

Wieringer IJssalon

De Wieringer IJssalon is een moderne echte ijssalon met heerlijk ijs gemaakt van melk van De Wieringer zuivel, nog geen 3 kilometer verderop.

Wieringer IJssalon
14
  • 14
  • 14

Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.